Ενέδρα από τους Τούρκους στον Έβρο; - Τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα

Η είδηση της σύλληψης των 2 Ελλήνων στα διεθνή μέσα - Δημοσίευμα του ελληνικού τύπου αναφέρει ότι Έλληνες στρατιωτικοί κάνουν λόγο για πιθανότητα ενέδρας

Την είδηση για τους δύο Έλληνες Στρατιώτες που κρατούνται από χθες από τις Τουρκικές αρχές, μεταδίδουν οι τουρκικές εφημερίδες Hurriyet, Sabah καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Τα τουρκικά μέσα κρατούν χαμηλούς τόνους, και αναφέρουν ότι οι δύο Έλληνες βρέθηκαν

σε τουρκικό έδαφος κοντά στα σύνορα Καστανιές- Παζαρκουλέ, και περισυνελέχθησαν από τουρκικές περιπολίες.

Σε άλλα διεθνή μέσα, Reuters, Washington Post και New York Times γίνεται λόγος για ατύχημα, και όχι πράξη με δόλο, υπογραμμίζοντας ότι οι ελληνικές και οι τουρκικές Αρχές βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία για να επιστραφούν οι Έλληνες στρατιώτες στην Ελλάδα.

Ατύχημα ή ενέδρα;

Παρά τους χαμηλούς τόνους που τηρούν επίσημες πηγές και διεθνή μέσα, άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει στον Έβρο σχολιάζουν ότι λόγω της πυκνής βλάστησης και του παχιού χιονιού που έχει η περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, το φαινόμενο αποπροσανατολισμού είναι συχνό. Επομένως, τους κάνει εντύπωση πώς ξέφυγε η κατάσταση σε τέτοιο βαθμό ώστε οι δύο Έλληνες στρατιώτες να συλληφθούν από τις τουρκικές Αρχές. Σε δημοσίευμα στο In.gr, γίνεται λόγος για ενέδρα που πιθανόν να έστησαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Οι επίσημες Αρχές κάνουν λόγο για ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα