Εν αναμονή των ερευνών για το ναυάγιο το ΠΑΣΟΚ

Εν αναμονή των ερευνών που θα εξακριβώνουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες εξελίχθηκε το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες και πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου βρίσκονται στην Χαριλάου Τρικούπη, υπενθυμίζοντας τις θέσεις που έχει διατυπώσει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα.

Δουλέμποροι και σύστημα υποδοχής

Επισημαίνουν, λοιπόν, την ανάγκη αντιμετώπισης των δουλεμπόρων και του εμπορίου ψυχών στο οποίο επιδίδονται, καθώς και τη σημασία αναθεώρησης της συνθήκης του Δουβλίνου. Συγκεκριμένα, ως

προς την εξεταζόμενη λύση που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, εκφράζουν την επιφύλαξη τους για το γεγονός ότι δεν προβλέπει το να μπορούν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην ΕΕ να υποβάλουν αίτηση για οποιαδήποτε χώρα επιθυμούν, αλλά μόνο στις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Δεν θέλουν να χαθεί το πεδίο του debate

Σε ότι αφορά το debate, η Χαριλάου Τρικούπη έχει προσέλθει στη σύσκεψη της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής με θέση να μην «χαθεί». Και αυτό, διότι θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε κερδισμένος από την προηγούμενη διαδικασία, καθώς κατάφερε να αναδείξει ότι στη χώρα υπάρχουν τρεις βασικές πολιτικές δυνάμεις και όχι μόνο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, πιστεύουν ότι μια νέα συζήτηση όλων θα συμβάλει στην προσπάθεια του κόμματος να αποδείξει ότι είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για μια δομική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση απέναντι στην παντοδυναμία Μητσοτάκη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του κόμματος, «έχουμε πεδίο», σε ένα ενδεχόμενο debate.

Οι σταθμοί της τελευταίας εβδομάδας

Σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του κόμματος έχει κρατήσει τις ομιλίες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας:

Δευτέρα: Θεσσαλονίκη

Τρίτη: Πάτρα

Τετάρτη: Αθήνα

Πέμπτη: Προς το παρόν, κενή γιατί εξετάζονται διάφορες πόλεις

Παρασκευή: Ηράκλειο

Αναζητείται πρωινό για τους μικρομεσαίους

Τέλος, αναζητείται λύση για τη χθεσινή εκδήλωση που θα αφορούσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης μετέβη μεν χθες στην ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να συναντήσει τους εκπροσώπους των φορέων που τον περίμεναν, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν δε ομιλίες λόγω της τραγωδίας της Πύλου. Στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν, λοιοπόν, να βρουν ένα πρωινό στο πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος προκειμένου να παρουσιάσει το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ.

#ΠΑΣΟΚ #ΝΑΥΑΓΙΟ #ΕΡΕΥΝΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα