ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα Σάββατο 24/3

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Παράλληλα, την Κυριακή και τη Δευτέρα ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στην κεντρική και νότια κυρίως χώρα.

Οι άνεμοι το Σάββατο στα βόρεια θα είναι βοριάδες

3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Την Κυριακή σταδιακά θα επικρατήσουν νοτιάδες 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στα κεντρικά και νότια, ενώ τη Δευτέρα νότιοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και στα δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες βροχές και το θερμόμετρο από 6 έως 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, χιόνι στα ορεινά και το μεσημέρι καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 15 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, παροδικές βροχές και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 12 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα