Εμβόλιο AstraZeneca: «Αντάρτικο» από τη Νάπολι που σταματά τα εμβόλια

Να μην εφαρμόσει τις οδηγίες της ιταλικής κυβέρνησης αποφάσισε η Νάπολι, μετά τον θάνατο 18χρονης.

Ο θάνατος μιας 18χρονης που είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του σκευάσματος του AstraZeneca, έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην περιφέρεια της Καμπανίας, η οποία αρνείται πλέον να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το mix n match που προτείνει η ιταλική κυβέρνηση, δηλαδή η χρησιμοποίηση του σκευάσματος της Pfizer,

ως δεύτερη δόση, σε όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση Ντράγκι, έχει αποφασίσει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιείται μόνο σε πολίτες 60 ετών και άνω. Την ίδια ώρα – και αντίθετα με όσα ισχύουν ακόμα στην Ελλάδα – έχει προκριθεί η λύση του mix n match, με τους μικρότερης ηλικίας που έχουν λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca, να ολοκληρώνουν τον εμβολιαστικό κύκλο με Pfizer ή Moderna.

Η Νάπολι από την πλευρά της, σταματά οριστικά τη χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ μέχρι να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του δεν πρόκειται να συνεχιστεί ούτε η μικτή χορήγηση. «Πρέπει να οικοδομήσουμε εκ νέου τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους, δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη σημασία του όποιου προβλήματος», τόνισε ο Ντε Λούκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα