Ελληνοτουρκικά: Συμφωνία Δένδια - Γιουλέρ να συζητήσουν τα ΜΟΕ στο Βίλνιους

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιασάρ Γιουλέρ, τον Τούρκο ομόλογό του, στην οποία συμφώνησαν να συζητήσουν στο Βίλνιους την επανεκκίνηση των επαφών για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Πιο αναλυτικά, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Νίκος Δένδιας με τον Γιασάρ Γιουλέρ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του και μετά την τυπική ανταλλαγή συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων

τους, και τις καθιερωμένες ευχές για καλή επιτυχία, συμφώνησαν να συναντηθούν στο Βίλνιους.

«Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης του καλού κλίματος μεταξύ των κρατών μας και συμφωνήθηκε να συναντηθούμε στο Βίλνιους, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ», αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Συμφωνήθηκε κατ' αρχάς η πραγματοποίηση συζήτησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο Βίλνιους», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας δείχνοντας και την τάση που επιθυμούν να κρατήσουν στα ελληνοτουρκικά οι δύο πλευρές.

Η ανάρτηση Δένδια:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας ανταλλάξαμε συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων μας και ευχηθήκαμε εκατέρωθεν καλή επιτυχία.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης του καλού κλίματος μεταξύ των κρατών μας και συμφωνήθηκε να συναντηθούμε στο Βίλνιους, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Συμφωνήθηκε κατ' αρχάς η πραγματοποίηση συζήτησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα διευκρινιστούν στο Βίλνιους.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1676622182447734784}

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΓΙΑΣΑΡ_ΓΙΟΥΛΕΡ #NATO #ΜΟΕ #ΜΕΤΡΑ_ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ_ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνοτουρκικά, Συμφωνία Δένδια - Γιουλέρ, ΜΟΕ, Βίλνιους,ellinotourkika, symfonia dendia - giouler, moe, vilnious