Καθαρά Δευτέρα: Ελεύθερη η πώληση των χαρταετών

Η Καθαρά Δευτέρα θα είναι σαν μια κανονική μέρα και δεν θα υπάρχει απαγόρευση πετάγματος χαρταετού, γεγονός που επιτρέπει στους μικροπωλητές και στα μαγαζιά να προχωρούν κανονικά με την πώληση τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί η Καθαρά Δευτέρα θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες με βάση τους περιορισμούς που ήδη γνωρίζουμε.

Αυτό πρακτικά

σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε εντός του δήμου μας στέλνοντας φυσικά τα απαραίτητα sms στο 13033 γεγονός που μας επιτρέπει να γιορτάσουμε κανονικά τα Κούλουμα φέτος, αρκεί φυσικά να το πράξουμε στον τόπο μόνιμης κατοικίας μας.

Συνεπώς, το πέταγμα του χαρταετού θα μπορεί να γίνει κανονικά στέλνοντας των κωδικό 6 στο 13033 μόνο για όσους διαμένουν στον ίδιο δήμο και με την προϋπόθεση να μπορούν να μετακινηθούν στο σημείο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε χαρά σε μικρούς και μεγάλους που θα μπορούν να τηρήσουν τα έθιμα τηρώντας τα μέτρα και φυσικά ανακούφιση στα μαγαζιά και τους πλανόδιους μικροπωλητές που ασχολούνται με την πώληση των χαρταετών και περιμένουν αυτή τη μέρα για να ρεφάρουν μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομικά για όλους χρονιά.

Η πώληση των χαρταετών θα μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά με προπαραγγελία και παράδοση στο χώρο αλλά το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι θα επιλέξουν να τον αγοράσουν τελευταία στιγμή από μικροπωλητές που θα βρίσκονται στο δρόμο, κοντά σε σημεία που το πέταγμα τους θα είναι εφικτό.

Η απόφαση της Κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα τελικά να πετάξουμε χαρταετό είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι οι λίγοι πλέον εγχώριοι κατασκευαστές χαρταετών που συνεχίζουν την ωραία παράδοση, περιμένουν εκείνη τη μέρα για να τους πουλήσουν και σε πείσμα της κρίσης συνεχίζουν να κρατάνε την τιμή τους σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, να τον χαίρονται, τη μέρα του εθίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα