Εκτονώνεται η κατάσταση στις Καστανιές – Πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών σε άλλα σημεία

Εδώ και μερικές ώρες η κατάσταση στα σύνορα, στις Καστανιές Έβρου, είναι ήρεμη, καθώς οι ελληνικές δυνάμεις έχουν απωθήσει επιτυχώς τους μετανάστες και πρόσφυγες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ υπάρχει σταδιακή εκτόνωση της κρίσης και στις ελληνικές Αρχές υπάρχει αισιοδοξία ότι το δύσκολο διάστημα τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται πίσω.

Φαίνεται, όμως, πως αυτό το «μήνυμα» ότι δεν πρόκειται να περάσουν, το έχουν λάβει εκτός από τους μετανάστες

και πρόσφυγες και οι Τούρκοι και υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών σε άλλα σημεία, πιθανότατα για να βρεθούν άλλα περάσματα, ενδεχομένως προς τα ελληνικά νησιά. Το ίδιο αναφέρθηκε και στο δελτίο ειδήσεων του Open, πως υπάρχει δηλαδή φημολογία ότι οι Τούρκοι θα μετακινήσουν μετανάστες και πρόσφυγες σε άλλες περιοχές και κατά μήκος του ποταμού Έβρου για να περάσουν στην ελληνική ενδοχώρα. Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Open TV Μαρία Ζαχαράκη «θα πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμα και με μια μαζική ενέργεια κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Δηλαδή να υπάρξει μαζική φυγή μεταναστών προς την Ελλάδα».

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες από την τουρκική πλευρά και έντονη κινητικότητα για μία κίνηση αιφνιδιασμού στα ελληνικά νησιά, με μαζικές μετακινήσεις μεταναστών-προσφύγων. Οι τουρκικές Αρχές, μάλιστα, την ίδια στιγμή αποθαρρύνουν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην περιοχή να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΣΤΑΝΙΕΣΕΒΡΟΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα