Εκτάκτως η Κεραμέως στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή

Στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα στο σχολείο όπου έγινε το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του μαθητή της Γ’ Λυκείου, βρέθηκε εκτάκτως πριν από λίγο, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την Υπουργό συνοδεύει η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α’ Αθήνας Ιωάννα Ψίνα. Σκοπός της επίσκεψής σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τοποθετήθηκε χθες μέσω Twitter

για την επίθεση σε βάρος μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα.

Η υπουργός ανέφερε ότι η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα.

«Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος», τόνισε η υπουργός.

{https://twitter.com/nkerameus/status/1227643794000093185?s=20}

{https://twitter.com/nkerameus/status/1227643840854663168?s=20}

Τι έχει συμβεί

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 17χρονος μαθητής λυκείου στον Βύρωνα όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του που δεχόταν καθημερινό bullying.

Ο νεαρός ανέφερε ότι τον χτυπούσαν άγρια και με μίσους, ενώ εκείνος προσπαθούσε να αμυνθεί.

«Το κάνανε για να με τελειώσουν» λέει και προσθέτει ότι «έτρωγα ξύλο από 17 άτομα».

Παρούσα στην επίθεση ήταν και η αδερφή του που ανέφερε ότι: «Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώνουν».
Όλα ξεκίνησαν όταν ο αδερφός της κοπέλας επιχείρησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που την εκφόβιζαν καθημερινά, ζητώντας να σταματήσουν.

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα