Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε μηχανική υποστήριξη τα δύο από τα τρία θύματα, έχασε το μάτι της μία εφοριακός

Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των τραυματιών από την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης. Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο από τα τρία θύματα

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Σύμφωνα

με το νοσοκομείο  η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π.56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Όπως ανέφερε μάρτυρας, ο δράστης «μπήκε απλά μέσα με το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει χωρίς να πει λέξη». Άλλοι ανέφεραν πως ήταν «ψυχρός και αποφασισμένος να σκοτώσει».

Όπως επικαλέστηκαν αυτόπτης μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία τους εργαζόμενους.

Οι απειλές του δράστη

Όπως μετέδωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο 45χρονος δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής.

Αυτό προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά για τους λόγους που έκανε την επίθεση. Προς το παρόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και δεν έχει πει το παραμικρό για το τι τον ώθησε στο να κάνει αυτή την επίθεση.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ, που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στο κτίριο χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για φθορές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα. Κατά την σύλληψή του, γύρισε με ειρωνικό ύφος και είπε: «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Πιτσιλής: Πρωτοφανής, αποτρόπαια και καταδικαστέα η επίθεση

Για μια πρωτοφανή, αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά των συναδέλφων του υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης έκανε λόγο από την Κοζάνη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, που αυτοί τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, και δίπλα στις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν τίθεται ζήτημα ασφάλειας των εργαζομένων, ο κ. Πιτσιλής δεν θέλησε να δηλώσει κάτι περισσότερο. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρέθηκε στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές συμβάν στην Εφορία Κοζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα