Live το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η υποψηφία

Αικατερίνη Σακαλλαροπούλου: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματος από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την πρότασή του για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα μέσω της ΕΡΤ στον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα, πρώτα το Dikaiologitika News, το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ήταν αυτό που ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ώρες.

Στο

διάγγελμά του ανακοίνωσε το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Δείτε Live το διάγγελμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με δωρεά του ιδρύματος Ωνάση, το οποίο θα αναλάβει την μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει, ενώ δεν αποκλείεται το πρόσωπο αυτό να συνδέεται και κομματικά με τη Νέα Δημοκρατία.

Η ονοματολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και θεωρείται ότι βλάπτει τη διαδικασία και το αξίωμα, αλλά και δεν κρίνεται σωστό για τον νυν Πρόεδρο.

Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι θα προηγηθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου την επόμενη Τετάρτη, τελικά οι διαδικασίες θα επισπευσθούν.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έντονα ακούγεται το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει προταθεί και έχει εκλεγεί ως πρώτη γυναίκα στην ιστορία Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι και στο Κίνημα Αλλαγής χαίρει εκτίμησης, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο και, επιπλέον, άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα