Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Με ποιους και τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συνομιλίες τόσο με δύο υπουργούς όσο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα με φόντο τις συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες μέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων θα αποτελέσει κύριο θέμα στις συναντήσεις καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει ψηλά στην

ατζέντα του και δεν θέλει να κάνει ούτε βήμα πίσω. 

Μέχρι στιγμής, εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη αλλά και πρόθεση να καταψηφίσει τις διατάξεις που προτείνει η κυβέρνηση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μεταξύ άλλων δεν επιθυμεί να προμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Το κλειδί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news κρατά το ΚΚΕ το οποίο έχει μεν εκφραστεί αρνητικά σε όσα έχει κάνει γνωστά ως τώρα η κυβέρνηση αλλά συμφωνεί επί της αρχής για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.

Το ΚΙΝΑΛ έχει εκφράσει τις θέσεις του για το θέμα ζητώντας συγκεκριμένες αλλά ουσιαστικές αλλαγές ενώ το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη έχει καταθέσει δική του πρόταση στην οποία περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μαζί με το «εκλέγειν».
Τα χαρτιά του δεν έχει ανοίξει ο Κ. Βελόπουλος αν και ακτιμάται οτι θα συζητήσει σε βάθος το θέμα καθώς εκτιμά οτι μπορεί και το δικό του κόμμα να έχει οφέλη από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που θα ασκήσουν , εάν τους δοθεί, το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα