Έκτακτη συνάντηση Γεννηματά - Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Τι θα συζητήσουν

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης συναντάται αυτή την ώρα με την κα Γεννηματά στον απόηχο της απόφασης Γεννηματά για επίσπευση του Συνεδρίου.

Στη συνάντηση, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να συζητήσει τις λεπτομέρειες του Συνεδρίου με την Γεννηματά και να θέσει από την πλευρά του τα μείζονα ζητήματα εφαρμογής του καταστατικού του κόμματος και της εκλογής συνέδρων. Από τη Χαριλάου Τρικούπη επιβεβαιώνουν ότι η συνάντηση αφορά στα ζητήματα του Συνεδρίου χωρίς να σχολιάζουν κάτι περαιτέρω.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως ο κ. Ανδρουλάκης

τοποθετήθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν ρωτήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ένα «Τακτικό και όχι Έκτακτο Συνέδριο, όπως λένε οι δημοσιογράφοι» και προσθέτοντας πως «το Συνέδριο πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και (σεβασμό) στο καταστατικό του, που σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν ενδεχομένως θα είναι υποψήφιος είπε πως «συζητούνται όλα στο συνέδριο… Εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα τοποθετηθώ δημοσίως».

Δηλώσεις Ανδρουλάκη

Για το εξαγγελθέν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σαφές ότι αυτό «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του. Αυτό σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ», καθώς είναι αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την ιστορία μας».

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι θα τοποθετηθεί δημόσια στην περίπτωση που τεθεί ένα τέτοιο θέμα.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ερωτηθείς για τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών η μη έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, απάντησε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε λάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από τη Γαλλία και την Ολλανδία και όχι να φέρει μία συμφωνία «διχάζοντας τον Ελληνικό λαό για μικροπολιτικούς στόχους».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι, καθώς η συμφωνία συνδέει την αλλαγή του ονόματος στο εσωτερικό των Σκοπίων με το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, υπάρχει ο κίνδυνος «να μπουν στο ΝΑΤΟ, αλλά να μην υπάρχει erga omnes αν δεν κάνει πίσω ο Μακρόν».

Για το προσφυγικό, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τους κακούς χειρισμούς τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και αυτής της Νέας Δημοκρατίας, με τη χώρα μας να «εξευτελίζεται σε όλο τον κόσμο» παρά τα 1,7 δισ. ευρώ που έλαβε από την Ευρώπη».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, για εξέταση 70.000 αιτήσεων σε τρεις μήνες είναι μη ρεαλιστική. «Αντί ο πρωθυπουργός να προτείνει εσωτερική μετεγκατάσταση, πρέπει να διεκδικήσει από το Συμβούλιο δύο πράγματα, βραχυπρόθεσμα, ένα νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης με τη ρήτρα ότι όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες να τους επιβάλλεται πρόστιμο και να αναστέλλεται η συμμετοχή τους στη Συνθήκη Σένγκεν και μακροπρόθεσμα, την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, την οποία μπλοκάρει το ΕΡΡ, η πολιτική του οικογένεια με επικεφαλής τον κ. Κουρτς, ώστε η Ελλάδα να μην είναι η Ευρώπη όμηρος του Ερντογάν».

Keywords
Τυχαία Θέματα