Έκπληξη με τα έσοδα του κράτος τον Μάρτιο

Θετική έκπληξη στο μέτωπο των εσόδων, κάτι τα κίνητρα που θέσπισε η κυβέρνηση, έκπτωση 25% στην εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων, κάτι ο πατριωτισμός, δείχνουν ότι τελικά το αποτέλεσμα τον Μάρτιο δεν ήταν τραγικό, όπως πολλοί περίμεναν.

Όπως τόνισε αργά χθες το βράδυ ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου τα έσοδα

κινήθηκαν εντός του στόχου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που δήλωσε ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική, καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Θ. Σκυλακάκης, αναφορικά με την συνολική εικόνα του Μαρτίου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος και είπε ότι πρέπει να γίνουν οι υπολογισμοί και η συνολική καταμέτρηση των εσόδων και μετά θα κάνουν ταμείο στο υπουργείο Οικονομικών. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στην οικονομία μελετάται μέρα με την ημέρα και η κυβέρνηση θα είναι παρούσα όποτε κριθεί απαραίτητο για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Kontra ανέφερε ότι θα ληφθούν στοχευμένες δράσεις για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας. Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Ερωτηθείς για τη χρήση του «μαξιλαριού», ανέφερε πως «το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη». Πρόσθεσε δε, ότι απ’ τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, ο Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο).

Keywords
Τυχαία Θέματα