Εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και το «παιχνίδι» με το ΚΙΝΑΛ

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και η όποια ονοματολογία εμπεριέχει ρίσκο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτυπώνεται η στροφή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα προς την κεντροαριστερά.

Η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα διεύρυνσης του πρωθυπουργού,

έχοντας λάβει πρώτα και την έγκριση της Κέντρική Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην προχτεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός πρότεινε «μία κόκκινη – κόκκινη – πράσινη συμμαχία για την Ευρώπη, την Ελλάδα και τους πολίτες στην εκδήλωση, με τίτλο «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη», που συνδιοργάνωσαν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής.

Στην εκδήλωση αυτή το παρών έδωσαν και στελέχη του πάλαι ποτέ κοινωνικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν απομακρυνθεί από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό.

Παράλληλα αναμένονται και άλλες συγκεντρώσεις σαν την προχτεσινή το επόμενο διάστημα σε όλη την επικράτεια.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο με το ΚΙΝΑΛ

Η στροφή της κυβέρνησης στην κεντροαριστερά εκλαμβάνεται από πολλά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ως οργανωμένο σχέδιο άλωσης του ΚΙΝΑΛ. Παρόλο που δεν το παραδέχονται στο Μαξίμου, είναι βέβαιο πως προσβλέπουν σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ λόγω της «δεξιάς» στροφή του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός ακολουθεί μία πολιτική τακτική, έναν πολιτικό ελιγμό που φαίνεται πως αποδίδει καρπούς. Χτες έστρεψε τα βέλη του προς Γεννηματά και Θεοδωράκη τονίζοντας η «απουσία των δύο δείχνει έλλειμμα αυτοπεποίθησης» ενώ απ’ την άλλη πλευρά τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει ούτε και να εξαϋλώσει το Κίνημα Αλλαγής.

Στελέχη της κυβέρνησης θέλουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές να βγάλουν στην σέντρα το ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του θεωρώντας πλέον πως υπάρχει πλήρης ταύτιση με την ΝΔ, ενώ τονίζεται ότι στόχος είναι να αποτελέσει το δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα