Εκοιμήθη από κορονοϊό ο Μητροπολίτης Κινσάσας, μεταφέρθηκε από το Κονγκό στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος μεταφέρθηκε στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης από νοσοκομείο του Κονγκό, όπου έκανε σπυδαίο φιλανθρωποικό έργο, όταν επιδεινώθηκε η κατάστασή του λόγω του κορονοϊού, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω επιπλοκών στην υγεία του από τον κορονοϊό, ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (27/07) σε ηλιακία 72 ετών.

Αρχικά νοσηλεύτηκε πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο του Κονγκό, έχοντας διαγνωστεί με κορονοϊό. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος μεταφέρθηκε την Τρίτη (27/07) με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με έξοδα του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανασίου Μαρτίνου και εισήχθη στην εντατική. Τελικά, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή .

Σύμφωνα με πληροφορίες της «romfea.gr», Τοποτηρητής στην Ι.Μ. Κινσάσας αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Θεοδόσιος. Επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' πληροφορηθείς την κοίμηση του Μητροπολίτη Νικηφόρου τέλεσε Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής. Τέλος ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανέφερε ότι: «Έφυγε ένα αξιόλογο στέλεχος του Πατριαρχείου και μία εξαίρετη μορφή της Εκκλησίας».

Στο θέμα αναφέρθηκε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – covid Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον «ΑΝΤ1». Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως ο Μητροπολίτης με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στο Κονγκό, μεταφέρθηκε με κορονοϊό και μετά από παρέμβαση της Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν όμως πολύ αργά», υπογράμμισε, αφού ο οργανισμός του ήταν ήδη επιβαρυμένος και μετά από καρδιακή επιπλοκή εκοιμήθη.

«Το τείχος ανοσίας δεν πρέπει να έχει ρωγμές. Θα έχουμε τραγικές συνέπειες αν η πανδημία πάει στους ανεμβολίαστους μεγάλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Καπραβέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα