Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μισή ώρα παράταση στην «τελευταία αναμέτρηση» του Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου

Λίγη ώρα μένει ακόμα και το ΚΙΝΑΛ θα έχει και επίσημα τον διάδοχο της Φώφης Γεννηματά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είναι και το μεγάλο φαβορί λόγω της διαφοράς του πρώτου γύρου και Γιώργος Παπανδρέου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον σημερινό β' γύρο που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:30 και η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή. Μάλιστα στις 18:00 η ροή ψηφοφόρων είχε ξεπεράσει τις 191.000 πάνω από την

αντίστοιχη των εσωκομματικών εκλογών του 2017. Αυτή τη στιγμή ξεπερνά τους 200.000.

Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά εκτός από μερικές στιγμές έντασης σε ορισμένα εκλογικά κέντρα. Παρατράγουδα σημειώθηκαν στο εκλογικό τμήμα του Ορχομενού όταν επιχειρήθηκε να περαστούν στα τάμπλετ ψηφοφόροι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν ψηφίσει στις εκλογές ΚΙΝΑΛ. Ακόμα μάλιστα δεν έχει γίνει φνωστό τι θα γίνει με το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς δεν καταχωρήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα καμία ψήφος από την έναρξη της διαδικασίας και το άνοιγμα της κάλπης στην Ερέτρια.

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, έγινε καταγγελία στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία αποφάσισε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το εκλογικό τμήμα, προκειμένου να μην τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα ακυρότητας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες

Σημειώνεται ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.30 μετά από παράταση που δόθηκε. Η εκτίμηση από το επιτελείο Ανδρουλάκη είναι ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 205.000.

Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου μιάμιση ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Οι κάλπες άνοιξαν από τις 7 το πρωί και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή Το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής «μάχης» μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 9 το βράδυ. Ωστόσο, γύρω στις 8 το βράδυ θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα επικρατήσει.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη και ο Γ. Παπανδρέου από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου. Οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο μεν πρώτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ο δε δεύτερος στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων το πρωί

Στις δηλώσεις του αφότου ψήφισε, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Και συνέχισε: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Τα αποτελέσματα του α' γύρου

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%. Ψήφισαν συνολικά 270.706 πολίτες.

Τα ποσοστά είχαν διαμορφωθεί ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% - 99.120 ψήφοι
Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% - 75.183 ψήφοι
Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% - 69.827 ψήφοι
Παύλος Χρηστίδης: 3.25% - 8.733 ψήφοι
Παύλος Γερουλάνος: 2.99% - 8.027 ψήφοι
Χάρης Καστανίδης: 2,94% - 7.908 ψήφοι

Keywords
Τυχαία Θέματα