Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο Βασίλης Στίγκας, πέμπτο κόμμα οι Σπαρτιάτες

Πέμπτο κόμμα αναδεικνύονται οι Σπαρτιάτες στις εκλογές 2023 με ποσοστό που αγγίζει το 4,7% και 12 έδρες. Ποιος είναι ο πρόεδρος της και από πόσα κόμματα έχει περάσει

Ο Βασίλης Στίγκας είναι ο απροσδόκητος νικητής των εκλογών της 25ης Ιουνίου, με το κόμμα του να τερματίζει πέμπτο - σύμφωνα τουλάχιστον με την εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τη Singular Logic.

Ο Βασίλης Στίγκας ξεκίνησε την πολιτική του καρίερα από την «Πολιτική Άνοιξη» για να φτάσει στην στήριξη του καταδικασμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τη δεκαετία του 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου έως τη δεκαετία του 2010 οπότε προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό (ΡΙΖΕΣ).

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Εθνική Λαϊκή Συνείδηση, ακροδεξιό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2019 από τον Γιάννη Λαγό. Οι «Σπαρτιάτες» αποφασίστηκε να μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη - καθώς μετά τον αποκλεισμό από τον Άρειο Πάγο του συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» του Ηλία Κασιδιάρη, αρκετοί αποφάσισαν να μεταταχθούν στους «Σπαρτιάτες».

Ο Βασίλης Στίγκας έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν εχθρικές απόψεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ υπήρξε και πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «λαθροεισβολείς που έχουν εποικίσει στην Ελλάδα», ενώ κάνει λόγο για «εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Στίγκας το 2020, ανέφερε:

«Ονομάζομαι Βασίλης Στίγκας γεννήθηκα στην Λειβαδιά Βοιωτίας αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα.

Είμαι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών,2 κοριτσιών και ενός αγοριού.

Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και αναγκάστηκα από την ηλικία των 12 ετών να δουλεύω και παράλληλα πήγαινα νυχτερινό γυμνάσιο στο Αιγάλεω.

Στην συνέχεια φοίτησα και πάλι σε νυχτερινή σχολή ως μηχανικός αεροσκαφών λόγω αγάπης για τα ιπτάμενα μέσα.

Υπηρέτησα για 22 μήνες στην αεροπορία Στρατού ως μηχανικός ιπτάμενος και εδάφους.

Μετά την απόλυση μου από τον στρατό και μέχρι σήμερα ασχολούμαι ως επιχειρηματίας στον χώρο των τροφίμων και τα τελευταία χρόνια παράλληλα και με την δημοσιογραφία ως παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, αρθρογράφος,και κοινωνικός ρεπόρτερ.

Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης από τα μαθητικά μου χρόνια και πάντα στον χώρο του υγειούς Εθνικισμού λόγω άδολης και υπέρμετρης αγάπης προς την πατρίδα».

Ο ίδιος λέει ότι ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη, είχε πάει στο κόμμα ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και στις ΡΙΖΕΣ ενώ ήταν μέλος και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΙΝ).

#ΒΑΣΙΛΗΣ_ΣΤΙΓΚΑΣ #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα