Εκλογές 2023: Κλείνει αύριο η Βουλή, δήλωση Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Αύριο, Σάββατο 22 Απριλίου, κλείνει η Βουλή και ξεκινάει επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ.Μητσοτάκης θα ζητήσει επισήμως τη διάλυση της

Βουλής και τη διενέργεια εκλογών. Περίπου στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το διάταγμα για τη διάλυσή της.

Μιλώντας από την Κέρκυρα, κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος στις 19/04, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στις 22 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε τα εξής:

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο.

Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν, πιστεύω, γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας και έχουμε σχέδιο για το πως θα αλλάξουμε τα Ιόνια νησιά και την πατρίδα μας. Σκοπός της πολιτικής μας είναι να βελτιώνει τη ζωή όλων των πολιτών».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος

Ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει την αρμοδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η έως τώρα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο Υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος στη θέση του έως σήμερα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. Η έως σήμερα αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ".

#ΔΙΑΛΥΣΗ_ΒΟΥΛΗΣ #ΒΟΥΛΗ #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ_ΜΕΓΑΡΟ #ΚΑΤΕΡΙΝΑ_ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Κλείνει, Βουλή, Μητσοτάκη, Σακελλαροπούλου,ekloges 2023, kleinei, vouli, mitsotaki, sakellaropoulou