Εκλογές 2019: Το... απόλυτο σε Αγαθονήσι και Άη Στράτη, τα ρεκόρ της ΝΔ, πού «πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Το απόλυτο των ψήφων συγκέντρωσαν δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνοντας το 100% των ψήφων - Σε ποιες περιοχές «πάτωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ρεκόρ που έσπασε η ΝΔ

Το… απόλυτο των ψήφων πήραν δύο δήμαρχοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε μια από τις πιο ακριτικές γωνιές της χώρας και συγκεκριμένα στο δήμο Αγίου Ευστρατίου στη Λήμνο, στον Άη Στράτη, η

κα Μαρία Κακαλή συγκέντρωσε το 100% και 13 έδρες.

Μια ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία που θα καταγραφεί στα ρεκόρ των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αγαθονήσι

Επίσης στο Αγαθονήσι ο νυν δήμαρχος Κόττορος Βασίλης, έλαβε 135 ψήφους, 13 έδρες και φυσικά ποσοστό 100%.

Παχατουρίδης

Η νίκη του Ανδρέα Παχατουρίδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών στον Δήμο Περιστερίου ήταν για πολλούς αναμενόμενη. Ωστόσο, ο νυν Δήμαρχος Περιστερίου δεν επανεκλέγεται απλά, αλλά αναμένεται να καταλάβει και ποσοστό ρεκόρ, κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό της προηγούμενής του θητείας (62,25%).

Με την ενσωμάτωση αυτή την ώρα να φτάνει το 43% (94/220 εκλογικά τμήματα), ο Παχατουρίδης καταλαμβάνει ποσοστό 74%, με τον δεύτερο υποψήφιο, Γιώργο Σιδέρη, να έχει μόλις 7%!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα έχει μαζί του ένα πολύ ισχυρό συμβούλιο με 33 δημοτικούς συμβούλους.

Μαρία Ναδάλη

Όπως αναμενόταν η νέα Δήμαρχος Σίφνου είναι η κυρία Μαρία Ναδάλη αφού συγκέντρωσε ποσοστό τουλάχιστον 88% με καταμετρημένο ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι ποσοστό ρεκόρ για την Σίφνο αλλά και σίγουρα στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Χαμόγελα στην ΝΔ για το αποτέλεσμα - Αγγίζει την αυτοδυναμία και ο χάρτης γίνεται μπλε

Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2019 είναι η μεγάλη. Γιατί είναι μεγάλη; «Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ σε ευρωεκλογές από το 1981 ως σήμερα και υπερδιπλάσια όλων των ευρωεκλογών που δεν συνέπεσαν, αλλά προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών», σημειώνουν κομματικά στελέχη, προσθέτοντας ότι η διαφορά υπερβαίνει ακόμη και το ρεκόρ του 2004 που είχε πετύχει η ΝΔ στις ευρωεκλογές, σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, στη ΝΔ τονίζουν πως σε όλες τις τελευταίες ευρωεκλογές που οι εθνικές εκλογές ακολουθούσαν, η διαφορά που καταγράφηκε στις δεύτερες αυτές κάλπες διευρύνθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Το 4,4% διαφοράς με το οποίο επικράτησε το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ τον Ιούνιο του 2009 στην ευρωκάλπη έγινε 10,4% τέσσερις μήνες αργότερα, στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τη ΝΔ με 3,8% διαφορά στις ευρωεκλογές του 2014, έξι μήνες μετά επικράτησε στις εθνικές εκλογές με 8,5%.

Στην οδό Πειραιώς επισημαίνουν, εξάλλου, πως δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που επιβεβαιώνει την καθολική πολιτική επικράτηση της ΝΔ σε όλη την επικράτεια και το οποίο, είναι η αλήθεια, δεν περίμεναν σ’ αυτό το βαθμό ούτε τα πιο αισιόδοξα στελέχη της ΝΔ. Με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, στις 12 από τις 13 περιφέρειες προηγούνται υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ και μάλιστα στις πέντε εξ αυτών (Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, Θεσσαλία και Ήπειρο) οι περιφερειάρχες της ΝΔ εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο. Επίσης, η ΝΔ δεν έχει κερδίσει ποτέ στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Λεκανοπέδιο της Αττικής (Περιφέρεια) εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια.

Αρνητικό ρεκόρ για το ΣΥΡΙΖΑ

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών περίπου στο 80%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεντρώσει ποσοστό 23,75%, με την Νέα Δημοκρατία να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη (33,36%) με διαφορά άνω των 9 μονάδων.

Σε κάποιες περιοχές της χώρας, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε περαιτέρω, καταγράφοντας ποσοστά κάτω του 20%. Και αν στη Βόρεια Ελλάδα αυτό ήταν σχετικά αναμενόμενο λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε άλλα μέρη η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πάνω από 15 ποσοστιαίες μονάδες πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα