Εκλογές 2019: Πώς τα πήγε τελικά το Jason - Αντιγόνη

Με την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 το Τζέισον Αντιγόνη.

Το Τζέισον Αντιγόνη όπως έχει επιλέξει να ονομάζεται βρίσκεται μέσα στη λίστα με τους 37 πρώτους υποψηφίους της Ρένας Δούρου. Μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι ευρέως γνωστός για τις δράσεις του στον ακτιβισμό. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών.

Αποφοίτησε από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη.

Είναι τελειόφοιτος του διεπιστημονικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College London. Εκλέχθηκε εκπρόσωπος των φοιτητών. Το θέμα της διπλωματικής εργασίας του είναι οι βίγκαν φεμινίστριες της Αθήνας. Διευθύνει τον εκπαιδευτικό οργανισμό Perugia-Τίνα Ζωγοπούλου. Εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σειρά βιβλίων εκμάθησης για τις περισσότερες από τις ευρέως ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου. Δραστηριοποιείται στον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα. Είναι το πρώτο άτομο στην Ελλάδα που αιτήθηκε την πλήρη διαγραφή της καταχώρησης φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Έζησε κι εργάστηκε για δύο έτη στο Λονδίνο. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά».

Σημειώνεται πως το Jason - Αντιγόνη κατάφερε να κερδίσει τη περίφημη δίκη και να διαγράψει το φύλο από την ταυτότητα του και νομικά ποια να προσδιορίζεται ως gender neutral, δηλαδή ουδέτερο.

Η παράταξη της Ρένας Δούρου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 20 θέσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και φαίνεται πως μία από αυτές ανήκει στο Jason-Αντιγόνη, καθώς βρίσκεται στην 19η θέση με 2.622 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα