Εκλογές 2019: Ιστορίες εκλογικής τρέλας: Χαμένες σφραγίδες, αγνοούμενοι υποψήφιοι και η... παράγκα - εκλογικό κέντρο στην Ηλεία (pic)

Εκλογές 2019: Για μία ακόμα φορά δεν έλειψαν τα γνωστά ευτράπελα, που συμβαίνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Δείτε πρώτοι στα Dikaiologitika News τα αποτελέσματα των εκλογών 2019 από το exit poll.

Για παράδειγμα λίγο πριν φτάσει σε σχολείο της Κυψέλης για να ψηφίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας η κάμερα του ΣΚΑΪ «συνέλαβε» υπάλληλο της καθαριότητας

να ξεχορταριάζει τα παρτέρια.

Την ίδια στιγμή στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη χάθηκαν οι σφραγίδες των δικαστικών αντιπροσώπων. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στην Κοζάνη σε ορισμένες περιπτώσεις που οι αίθουσες όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία ήταν μικρές, χρειάστηκε να γίνουν κατατμήσεις και οι δυο κάλπες να μεταφερθούν σε διπλανούς χώρους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της ψηφοφορίας. Όπως ανέφερε η εφέτης, Έφη Μπράμη, υπεύθυνη για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη διαδικασία της ΠΕ Κοζάνης μετά τις αναφορές των δικαστικών αντιπροσώπων, «χρειάστηκε σε περίπου έξι περιπτώσεις «να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας». Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ, ορίσθηκαν άμεσα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους και σήμερα η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το kozanimedia, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διαμαρτυρήθηκαν στην Σκήτη Κοζάνης για την εικόνα του εκλογικού κέντρου. Μέσα σε μικρή αίθουσα του τέως δημοτικού σχολείου έχουν στοιβαχτεί οι τέσσερις κάλπες και τα ισάριθμα παραβάν, μαζί με πολλά άλλα αντικείμενα, όπως μπογιές, χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλα αντικείμενα.

Το μενού των εκλογών είχε και... τσαντίρι. Το κτίριο εμφάνιζε αρκετές ακαταλληλότητες, με κύριο πρόβλημα τις μεγάλες ρωγμές στο εσωτερικό του – αποτέλεσμα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή – και γι αυτό ο δικαστικός αντιπρόσωπος κίνησε διαδικασίες ώστε να βρεθεί λύση για να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία.

Το πρόχειρο «εκλογικό κέντρο» στήθηκε στο αίθριο του δημοτικού σχολείου.

Στην πόλη της Ξάνθης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε νωρίς το πρωί αστυνομική παρέμβαση στον οικισμό Δροσερό όπου διαμένουν κυρίως Ρομά. Οι αστυνομικές αρχές, μετά από καταγγελίες, πραγματοποίησαν ελέγχους στον οικισμό προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και πλαστοπροσωπίες.

Ωστόσο, προβλήματα υπήρχαν με τη μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ενώ σε κάποιες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ανευρεθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και να μπορέσει να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Δεν έβρισκαν το όνομά του στους εκλογικούς καταλόγους

Ο κ. Ταχιάος ψήφισε στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο Θεσσαλονίκης και η ψήφος του ήταν περιπετειώδης, καθώς στην αρχή τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν έβρισκαν το όνομά του στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι ήταν αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής επιτροπής, κάτι που δεν γνώριζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα