Εκλογές 2019: Ενήμερη η εφαρμογή «Που ψηφίζω» του ΥΠΕΣ

Πού ψηφίζω 2019: Ενημερώθηκε η εφαρμογή του ΥΠΕΣ για τις εκλογές Μαΐου με αλλαγές έως 28/2/2019. Δείτε που ψηφίζετε

Η εφαρμογή «Πού ψηφίζω 2019» για τις εκλογές αναμένεται να ανοίξει ολοκληρωτικά στα μέσα Απριλίου. Με κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε καλεί όλους τους ετεροδημότες να δηλωθούν στα κατά τόπους ΚΕΠ,

προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Ήδη οι αλλαγές έως τον Φεβρουάριο έχουν "ανέβει" στην εφαρμογή και μπορείτε να δείτε τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσετε για τις εκλογές 2019.

Δείτε την εφαρμογή Που Ψηφίζω ΕΔΩ

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι στις εκλογές του Μαΐου κάθε πολίτης θα περνά από δύο τμήματα για να ψηφίσει σε συνολικά τέσσερις κάλπες.

Αλλαγές στη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών φέρνουν τέσσερις τροπολογίες που κατατίθενται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Με την πρώτη τροπολογία, προβλέπεται ότι σε κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες (αντί για τέσσερις) και ο εκλογέας θα ψηφίζει σε δύο διαδοχικά τμήματα.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά αυτό μάλλον ελέγχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα