Εκλογές 2019: Από τον Β΄ Γύρο στον... πίτα γύρο: Πώς οι κάλπες τονώνουν τις τοπικές οικονομίες

Οι ημέρες των εκλογών για τους πολίτες, αν εξαιρέσουμε φυσικά τους υποψηφίους που δεν ήταν καθόλου λίγοι την Κυριακή που μας πέρασε, είναι ημέρες χαλαρές.

Έχει παρατηρηθεί ότι ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, κυκλοφορεί, πηγαίνει βόλτες με τους φίλους του και συζητάει τις πολιτικές εξελίξεις. Με αυτόν τον τρόπο οι μαγαζάτορες βλέπουν μια σημαντική αύξηση των κερδών τους εκείνες τις μέρες, με όσους έχουν εστιατόρια, φάστ φουντ και καφετέριες να τρίβουν τα χέρια τους.

Τα παραπάνω μας τα επιβεβαίωσε εστιάτορας σε κεντρική πλατεία του Βύρωνα. «Είναι πολύ ανοδική μέρα. Ο κόσμος βγαίνει,

πίνει καφεδάκια, έρχεται στα μαγαζιά τρώει, η μέρα είναι πολύ ανοδική σε σχέση με τις υπόλοιπες, δηλαδή βοηθάει πολύ την τοπική οικονομία».

«Όλες τις ημέρες είχαμε άνοδο, που δε μπορώ να την προσδιορίσω ακριβώς, αλλά όλες τις ημέρες, δηλαδή από την ημέρα που ξεκίνησαν οι ομιλίες, κυρίως την τελευταία βδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο,Κυριακή, είχαμε άνοδο» ανέφερε για κέρδη του, σχολιάζοντας πως η αύξηση κορυφώθηκε την Κυριακή αγγίζοντας το 30%.Όπως μας είπε, ο κόσμος προτίμησε να κάθεται έξω από το να κλειστεί στο σπίτι του,αυτό όμως δε σημαίνει πως δε δούλεψε πολύ καλά και το delivery.

«Δούλεψε και το delivery και από συγκεκριμένα προεκλογικά κέντρα υποψηφίων, από τις αίθουσες που δούλεψαν για τις εκλογές, όλη την ημέρα παράγγελναν οι άνθρωποι να φάνε»σχολίασε συγκεκριμένα. Αυτή η κίνηση στην αγορά είναι πολύ σημαντική για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, και κυρίως για τα μικρά χωριά της επαρχίας που περιμένουν τέτοιες μέρες να δουν κόσμο και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τώρα αναμένουμε να δούμε αν αυτή η αύξηση του τζίρου θα συνεχιστεί και στις επαναληπτικές εκλογές 2019 της Κυριακής που μας έρχεται, μιας και ο καιρός αναμένεται να χαλάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα