Έκλεισε το ραντεβού με Μπάιντεν, λέει ο Ερντογάν που προκλητικά αρνείται συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος του εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ η συμμαχία θα συζητήσει τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ οι ηγέτες αναμένεται να λάβουν «ιστορικές αποφάσεις για την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας της συμμαχίας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την πως είναι «καταφύγιο των Γκιουλενιστών». Αναφερόμενος στην πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «πήγε και κατηγόρησε την Τουρκία για τα F-16».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό μέχρι η Αθήνα να «συνέλθει».

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1541706547130155009}

#ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΖΟ_ΜΠΑΙΝΤΕΝ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα