Εκκενώνεται το Ντράφι, έφτασε στα πρώτα σπίτια η φωτιά

Ετοιμάζεται εκκένωση στο Ντράφι προς Παλλήνη καθώς η φωτιά που ξεκίνησε στο Νταού Πεντέλης πλησιάζει πλέον κατοικημένες περιοχές.

Δύο μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την ώρα οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης. Συγκεκριμένα παλεύουν σε ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο - το δυσκολότερο μέτωπο - που κινείται νότια προς Ντράφι και Νέα Πεντέλη.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να δοθεί εντολή εκκένωσης

από Ντράφι προς Παλλήνη.

Μιλώντας στο OPEN o Νίκος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης Αττικής ανέφερε: «Εδώ στην περιοχή του Ντραφίου, επειδή επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι η κατάσταση είναι απρόβλεπτη. Υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Υπάρχουν πολύ έντονοι άνεμοι που καθιστούν τη φωτιά απρόβλεπτη».

Ανθρώπινη ασπίδα στην οδό Αχαιών για να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια

Στην οδό Αχαιών έχουν οχυρωθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να στήσουν ανάχωμα στις φλόγες που φτάνουν στα πρώτα σπίτια.

Ενημερώνοντας σχετικά με τη φωτιά στο Ντράφι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε: «Η πυρκαγιά το ενεργό μέτωπο είναι στην οδό Αχαιών στο Ντράφι, δώσαμε το δεύτερο μήνυμα για προληπτική αποχώρηση των πολιτών από το Ντράφι. 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, έχουμε παρατάξει όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην οδό Αχαιών στο Ντράφι για να ανασχέσουμε την πυρκαγιά και να μην περάσει στο δρόμο και φτάσει στα σπίτια. Η ανθρώπινη ασπίδα που έχουμε στήσει πιστεύουμε ότι θα είναι ικανά να τη σταματήσουν».

Στο Ντράφι έχει φτάσει ήδη μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής προς Παλήνη.

{https://twitter.com/112Greece/status/1549422757749956608}

#ΝΤΑΟΥ_ΠΕΝΤΕΛΗΣ #ΠΕΝΤΕΛΗ #ΦΩΤΙΑ #ΝΤΡΑΦΙ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα