Εισήγηση Μητσοτάκη στην Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εισηγηθεί την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης προκειμένου να διατηρεί την ισχύ του το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Με στόχο να θωρακιστεί η χώρας μας και να υψωθεί το καταλληλότερο δυνατό τείχος ανοσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το news4health.gr, αναμένεται να εισηγηθεί με επιστολή του στην Κομισιόν να είναι έγκυρη η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού μόνο με την ολοκλήρωση της τρίτης

δόσης εμβολιασμού.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, άλλωστε, ότι για όσους είναι άνω των 60 ετών το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει ημερομηνία λήξης επτά μήνες μετά την έκδοσή του, ένω έκανε έκκληση στα άτομα αυτής της ηλικίας να μην αναβάλλουν την αναμνηστική δόση.

Όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας».

Επιπλέον, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες μετά από την έκδοσή του. Δηλαδή, θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισήγηση Μητσοτάκη, Κομισιόν,eisigisi mitsotaki, komision