Εισαγγελική παρέμβαση για τον βασανιστικό θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή του νησιού των Φαιάκων, η νομοθεσία προβλέπει ότι κατά τους θερινούς μήνες, απαγορεύεται το μεταφορικό έργο από ζώα, από τις 13.30 έως τις 17.00.

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από την Εισαγγελία της Κέρκυρας την άμεση απόδοση ευθυνών. Υπό τραγικές συνθήκες εργαζόταν το συγκεκριμένο ιπποειδές. Στο "μικροσκόπιο" και τα υπόλοιπα άλογα του ιδιοκτήτη. 30.000 €, το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Η πολύ θλιβερή και άκρως ντοπιαστική εικόνα με το νεκρό άλογο καταμεσίς

της ασφάλτου, μέσα στο μεσημέρι, στο κέντρο της Κέρκυρας, προκάλεσε την αντίδραση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, η οποία επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης του βασανιστικού θανάτου αλόγου, που μετέφερε τουρίστες, τις μεσημβρινές ώρες, υπό αφόρητη ζέστη.

Για το δυστυχώς μη πρωτοφανές περιστατικό, τουριστικής εκμετάλλευσης ιπποειδούς μέχρι θανάτου, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του για παραβίαση του νόμου ευζωίας των ζώων, καθώς από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τις αρχές, προκύπτει ότι το άτυχο άλογο αναγκαζόταν να εργάζεται πολύ σκληρά, μεταφέροντας δεκάδες τουρίστες, υπό εξοντωντικές συνθήκες, ακόμα και σε ώρες που απαγορευόταν.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή του νησιού των Φαιάκων, η νομοθεσία προβλέπει ότι κατά τους θερινούς μήνες, απαγορεύεται το μεταφορικό έργο από ζώα, από τις 13.30 έως τις 17.00. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης του ζώου φέρεται ότι δεν τηρούσε το απαγορευτικό ωράριο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχε φροντίσει να παρέχει την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα στο ζώο του, ώστε αυτό να ανταπεξέρχεται στις αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άλογο, επιπροσθέτως δεχόταν πίεση, ώστε να επιταχύνει το βηματισμό του, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, με απώτερο σκοπό την "εξυπηρέτηση" περισσότερων πελατών. Αναφορικά με την ημέρα όπου έχασε τη ζωή του, το άτυχο ιπποειδές φέρεται να είχε μεταφέρει ήδη πολλούς τουρίστες, μέχρι του σημείου της λιποθυμίας και τελικά του θανάτου.

Για την υπόθεση, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας στη διεθνή κοινή γνώμη, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ στον ιδιοκτήτη του νεκρού αλόγου επιβλήθηκε ήδη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Στο "στόχαστρο" της δικαιοσύνης αναμένεται να μπουν οι συνθήκες διαβίωσης και των υπολοίπων αλόγων που διαθέτει ο κατηγορούμενος και τα οποία χρησιμοποιεί για τον ίδιο σκοπό.

#ΑΛΟΓΟ #ΚΕΡΚΥΡΑ #ΑΜΑΞΑ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ_ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισαγγελική, Κέρκυρα,eisangeliki, kerkyra