Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για τον απαγχονισμο του 14χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε την διενέργεια έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, η αυτοκτονία του 15χρονου φαίνεται ότι συνδέεται με bullying που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές τους οποίους πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονομάζει στο σημείωμα που άφησε πίσω του λίγο πριν

αφήσει την τελευταία του πνοή. Στο σημείωμα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονομάζει 6 συμμαθητές του και ότι γράφει: "Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους"..

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Τον 15χρονο μαθητή βρήκαν απαγχονισμένο στο μπαλκόνι του σπιτιού τους χθες το πρωί οι γονείς του.

Υπενθυμίζεται ότι τον 14χρονο βρήκαν απαγχονισμένο στο μπαλκόνι χθες το πρωί οι γονείς του.

Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του ανήλικου αυτόχειρα κλήθηκε να καταθέσει, ωστόσο δεν μπορούσε να πει πολλά πράγματα στις Αρχές, καθώς ήταν- φυσικά- σε κατάσταση σοκ από τον χαμό του παιδιού του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν είχε καταλάβει να συμβαίνει κάτι στο παιδί του και ότι ήταν θύμα bullying.

Mετά τους γονείς, θα κληθούν για καταθέσεις οι νεαροί που κατονομάζονται από τον νεαρό που έβαλε τέρμα στη ζωή του, αλλά και οι γονείς τους.

Εξάλλου, στη γειτονιά και στο σχολείο του 15χρονου κανείς δεν θέλει να μιλήσει. Αυτό κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα σε ένα παιδί που έχει τη ζωή μπροστά του.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε

Keywords
Τυχαία Θέματα