Εισαγγελική παρέμβαση για τα δεκάδες καμένα ζώα σε καταφύγιο στο Λαγονήσι

Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης καταγγελίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα διερευνηθούν οι συνθήκες που επικράτησαν τις κρίσιμες ώρες της μεγάλης φωτιάς σε Κουβαρά, Σαρωνίδα και Λαγονήσι.

Οι καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών αλλά και οι εκατοντάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα καμένα ζωάκια συντροφιάς, σκύλους και γάτες, που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι, προκάλεσαν την αντίδραση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,

Αντώνη Ελευθεριάνου, που με παραγγελία του, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα.

Την διερεύνηση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου δεκάδων ζώων που διαβιούσαν στο εν λόγω καταφύγιο στο Λαγονήσι, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στον Κουβαρά Αττικής και γρήγορα εξαπλώθηκε σε Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και Λαγονήσι, ανέλαβε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Λαμπρινάκου.

Η εισαγγελική λειτουργός, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, θα αναζητήσει όλα τα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των άτυχων ζώων στο καταφύγιο και κυρίως αν υπήρχε στο χώρο προσωπικό για να βοηθήσει στη διάσωσή τους, κατά τον χρόνο που πέρασε η φωτιά απο το σημείο.

Σημειώνεται ότι χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση εθελοντών, αρκετά ζωάκια κατάφεραν να σωθούν. Δυστυχώς όμως τα περισσότερα εξ’ αυτών, κάηκαν μέσα στο καταφύγιο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα διαφυγής.

#ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΖΩΑ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΛΑΓΟΝΗΣΙ #ΚΟΥΒΑΡΑ #ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισαγγελική, Λαγονήσι,eisangeliki, lagonisi