Ειρωνικός Παππάς για προανακριτική: Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό

Mέσω υπομνήματος και όχι με φυσική παρουσία θα καταθέσει ο Νίκος Παππας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως έγινε γνωστό η πλειοψηφία της Προανακριτικής με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να κλείσει σήμερα ο κύκλος των μαρτύρων και η Προανακριτική να συνεχίσει τις εργασίες της με την κατάθεση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού Νίκου Παππα. Κατά της πρότασης τάχθηκαν Σύριζα και Ελληνική Λύση.

Παρών δήλωσε το ΚΚΕ.

Σε δήλωση του πριν από λίγο ο πρώην υπουργός σχολίαε «Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε έναν ποντικό
Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα.Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής».

Επίσης σύμφωνα με την πλειοψηφία της επιτροπής ζητήθηκε από τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα να προσκομίσει όποια έγγραφα έχει στην κατοχή του και ηλεκτρονική αλληλογραφία πριν από την κατάθεση του κ Παππά.
Για το θέμα Βαξεβάνη, η πλειοψηφία της προανακριτικής υποστήριξε ότι επειδή ελέγχεται από την τακτική δικαιοσύνη η επιτροπή δεν μπορεί ως φυσικό πρόσωπο να τον εξετάσει.
Την ίδια ώρα στην επιτροπή έφθασε το έγγραφο που ζητήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, που περιλαμβάνει σύντομη έκθεση ελέγχου για το ποσό των 3 εκατ ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για την εγγυητική που αφορούσε τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα αποκαλύπτει ότι το ποσό των 3 εκ προήλθε από την μεταβίβαση των Αράβων στον κ Καλογρίτσα βάσει ενός συμφωνητικού το οποιο δεν υλοποιήθηκε ποτε, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης.
Επίσης χαρακτηρίζεται ψευδής ο ισχυρισμός ότι είχε προηγηθεί ενδελεχής έλεγχος και αποδεικνύεται ότι η κεντρική τράπεζα είχε χτυπήσει καμπανάκι από τον Σεπτέμβριο του 2016 για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα 3 εκ ευρώ, προκειμένου να αποσταλούν στην Αρχή Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος για να ελεγχθούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μόλις μια ημέρα πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες ο Χρήστος Καλογρίτσας έλαβε 3 εκ ευρώ από τους Άραβες με ιδιωτικό συμφωνητικό, οι οροί του οποίου ουδέποτε υλοποιήθηκαν, τα διοχέτευσε στην εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για να καλύψει την εγγυητική επιστολή και να συμμετάσχει στη δημοπρασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το Εγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας με υπογραφή Στουρνάρα προκύπτει η νόμιμη προέλευση των 3 εκατομμυριων και στη συνέχεια η διοχέτευση της στην παραγωγική δραστηριότητα
Αυτή την ώρα η προανακριτική εξετάζει τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικα Μπάνκ Αθανάσιο Τσάδαρη.

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι ο Καλογριτσας δεν είχε τα Τρια εκατ ευρώ για να καλυφθεί η εγγυητική στην τράπεζα Αττικης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαχείριση του ομίλου Καλογρίτσα ήταν κακη ως προς την τραπεζική του σχέση. Είχε μόνο την τράπεζα Αττικης και κάτι λίγα στην εθνική. Δεν είχε πιστωτική όριο. Όταν ανέλαβε είχε πιστωτικό όριο 110 εκατ ευρώ και επι ημερών μου έφθασε στα 108 εκατ ευρώ.
Κελετση: γιατί υπήρχε αυτή η δυσκολία να δώσει η τράπεζα αυτή την εγγύηση;
Μαρτυρας: ήταν μεγάλο το χρηματοδοτικό πρόβλημα. Το άνοιγμα. Έπρεπε λοιπόν να μειωθεί αυτό το άνοιγμα. Όχι να ανοίξει

Keywords
Τυχαία Θέματα