«Είμαι ακόμα ζωντανός» – Αστειεύτηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μόλις βγήκε από το νοσοκομείο

«Είμαι ακόμα ζωντανός» αστειεύτηκε στους δημοσιογράφους ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος σήμερα (01.04.2023), βγαίνοντας από το νοσοκομείο.

Ο ποντίφικας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη εξαιτίας βρογχίτιδας και του χορηγήθηκε αντιβιοτική θεραπεία.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Matteo Bruni, ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα το πρωί, Σάββατο 1 Απριλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο A. Gemelli.

Όπως έκανε γνωστό το Βατικανό, αύριο θα είναι παρών στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των

Καθολικών. «Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, σχολιάζοντας τη σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Το πρόβλημα υγείας για τον πάπα Φραγκίσκο ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια μετά το τέλος της καθιερωμένης γενικής ακρόασης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και της αξονικής θώρακος στις οποίες υποβλήθηκε, είναι καλά.Το Βατικανό είχε κάνει γνωστό ότι ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος.

Πριν από δύο χρόνια, ο ποντίφικας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

#ΠΑΠΑΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #ΕΞΙΤΗΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα