Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κρήτη: Περιουσίες πνίγηκαν στις λάσπες -«Σπαραγμός» στο τελευταίο «αντίο» των δύο νεκρών (βίντεο)

Τις πληγές της μετρά η Κρήτη μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σε κλίμα οδύνης φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 50χρονο που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά στην Αγία Πελαγία και την 49χρονη συν επιβάτιδά του. Θλιβερές εικόνες από τις φονικές πλημμύρες στην Κρήτη. Περιουσίες δεκαετιών καταστράφηκαν

μέσα σε λίγα λεπτά.

Για 3η ημέρα οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας προσπαθούν να βγάλουν τη λάσπη από τα σπίτια και τις αυλές τους, με φτυάρια και ότι μέσο διαθέτουν.

«Είχαν μπάζα τα ρυάκια, δημιουργήθηκαν φυσικά φράγματα γι’αυτό ήρθε το νερό μαζεμένο. Άλλοι θα τα καθαρίσουν, άλλοι θα τα παρατήσουν, με τι ψυχολογία να κάνει κάποιος ένα μαγαζί και μετά από κάποια χρόνια να ξανά χάσει το μαγαζί του» λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Ευθύμης Σταματάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος.

«Κινδύνευσε η ζωή μας», λένε οι κάτοικοι της περιοχής, στην κάμερα του MEGA.

Αυτοκίνητα ακόμα θαμμένα στη λάσπη, σπίτια και καταστήματα, γεμάτα με φερτά υλικά, θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο μετά το πέρασμα του χειμάρρου.

Θρήνος στο τελευταίο αντίο

Ανείπωτος θρήνος σήμερα, στις κηδείες του 50χρονου Κώστα Βεργάκη και της 49χρονης Ευγενίας Σηφάκη-Κυρίλοβα, που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα ορμητικά νερά στην Αγία Πελαγία. Συγγενείς και φίλοι τους είπαν το τελευταίο «αντίο».

Η φονική θεομηνία στην Αγία Πελαγία προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου που ζητά να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια: για τη διπλή ανθρωποκτονία, για σωματικές βλάβες και για πλημμύρα.

#ΚΡΗΤΗ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα