Είδος προς εξαφάνιση το «ελεύθερο» ταξί στην Αθήνα (βίντεο)

Ανάρπαστα είναι τα ταξί στην Αθήνα, παρότι κυκλοφορούν χιλιάδες, χιλιάδες είναι και εκείνοι που τα ψάχνουν και δεν τα βρίσκουν.

Τρεις είναι οι αιτίες αυτής της κατάστασης σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ταξί Μάκη Κασιδιάρη. Η μεγάλη αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης το τελευταίο διάστημα, η

μείωση του συγκοινωνιακού έργου από τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το γεγονός ότι σε κυκλοφορούν μεγαλύτερα χωρητικότητα ταξι των 8 και 9 θέσεων όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

«Η δουλειά μας έχει ανοίξει και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από Δευτέρα όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται ξανά ο δακτύλιος», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών ταξί στα Dnews, διευκρινίζοντας ότι το κυκλοφοριακό δυσκολεύει τους επαγγελματίες αλλά και τους πελάτες, αφού το ταξί για να πραγματοποιήσει μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων κάνει πλέον μια ώρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=Lf2S27eD2Cw}

Από τον Αύγουστο έχουν καταργηθεί οι περιορισμοί στον αριθμό των επιβαινόντων, ωστόσο αποφεύγει να συνωστίζεται στο ταξί και επιλέγει να το ιδιωτικό του όχημα. «Εμείς μεγάλο ποσοστό είμαστε εμβολιασμένοι και υποχρεούμαστε δυο φορές την εβδομάδα να κάνουμε rapid test, το οποίο ελέγχεται συνεχώς από την αστυνομία», λέει ο κ. Μαραγκάκης.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος εκτιμά πως η Αθήνα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα επειδή έχει διαλυθεί η δομή της πόλης και ζητά μεταξύ άλλων να επιδοτούνται με το ποσό των 10.000 ευρώ οι επαγγελματίες συνάδελφοι του, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Προτείνει επιπλέον να επιτραπεί η είσοδος των ταξί στις λεωφορειολωρίδες ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και η αποβίβαση των πολιτών.

{https://www.youtube.com/watch?v=IP0pAucvu0k}

Τι συμβαίνει με τις εφαρμογές;

Ένα ακόμα ζήτημα αφορά τα ραντεβού μέσω εφαρμογών. Το υψηλό κοστολόγιο έχει αποθαρρύνει πολλούς οδηγούς και ιδιοκτήτες οι οποίοι στρέφονται εκ νέου στο Ράδιο ταξί ή απλά κάνουν τη δουλειά στο δρόμο. Σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου, σε τέτοιες πλατφόρμες ζητείται ως προμήθεια το 12 με 13% της κάθε κούρσας, ενώ ο ΦΠΑ πληρώνεται από τον ταξιτζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα