Έγινε ο Ηλιόπουλος...Κορτέζ; Οι αντιγραφές και η διάσημη νεαρή του Κογκρέσου

Αντιδράσεις και σχόλια έχουν πυροδοτηθεί από την καμπάνια του Νάσου Ηλιόπουλου για την Αθήνα, καθώς φαίνεται πως είναι...ίδια με εκείνη της Αλεξάνδριας Οκάσιο – Κορτέζ.

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, θα διαλέξει κάτι καινοτόμο ή κάποιο στιγμιότυπο από το La Casa de Papel, με το οποίο τον συνέδεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκείνος φαίνεται πως δεν κινήθηκε σε τέτοια μονοπάτια.

Επηρεασμένος, ίσως, από το γεγονός ότι η Κορτέζ

ήταν άσημη και κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη νίκη, σκέφτηκε να δοκιμάσει την ίδια «συνταγή» και στον Δήμο της Αθήνας.

Αντέγραψε, λοιπόν, πιστά το μοτίβο της καμπάνιας της νεαρής του Κογκρέσου, υιοθετώντας μάλιστα και τα ίδια χρώματα προώθησης στα social media.

Δεν ξεχνά βέβαια κανείς την ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη νίκη της Κορτέζ, η οποία και υποδηλώνει τον θαυμασμό που τρέφει για το πρόσωπό της:

«Να τι συμβαίνει, όταν συνειδητοποιούμε την αξία της συλλογικής δράσης. Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός». Η Alexandria Ocasio-Cortez είναι από σήμερα το νεαρότερο μέλος στη ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στο μεγαλύτερο από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, και ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι χάνουν την πλειοψηφία, μία νέα γενιά Δημοκρατικών μας θυμίζει ότι το μέλλον διαρκεί πολύ».

Ποια είναι η Alexandria Ocasio - Cortez

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez, 13 Οκτωβρίου 1989), γνωστή και με τα αρχικά ΑΟΚ (AOC), είναι Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια. Ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι από τις 3 Ιανουαρίου 2019 η εκπρόσωπος της 14ης εκλογικής περιφέρειας του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η περιφέρεια περιλαμβάνει την ανατολική πλευρά του Μπρονξ και μέρη του βορειοκεντρικού Κουίνς στη Νέα Υόρκη.

Στις 26 Ιουνίου 2018, η Οκάσιο-Κορτέζ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της 14ης εκλογικής περιφέρειας για το Δημοκρατικό Κόμμα, νικώντας το επί δέκα χρόνια μέλος του Κογκρέσου και πρόεδρο των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζο Κρόουλι, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στις προκριματικές εκλογές του 2018. Κέρδισε στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 τον αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Άντονι Πάππας, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα