Έγιναν τα τελευταία ψώνια - Αυξημένη κίνηση στην αγορά, ακριβότερες τιμές

Αυξημένη ήταν σήμερα Μεγάλο Σάββατο (15/04) η κίνηση στην αγορά, από καταναλωτές που άφησαν για την τελευταία στιγμή τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι, είτε γιατί δεν πρόλαβαν, είτε γιατί ήλπιζαν σε πτώση των τιμών.

Πολλοί έμποροι εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την κίνηση των ημερών. Στην αγορά υπήρχε επάρκεια προϊόντων, ενώ οι τιμές παρουσίασαν αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα ελληνικά αρνιά και κατσίκια έχουν μέση τιμή στα 12 ευρώ το κιλό.

Στο «καλάθι του Πάσχα» το μπούτι και το χεράκι του αρνιού πωλούνται στα 9,90 ευρώ το κιλό και στα 10,90 ευρώ, τα αντίστοιχα

μέρη του κατσικιού. Τα εισαγόμενα από Ισπανία και Ρουμανία ξεκινούν από 10,50 ευρώ.

Το κοκορέτσι (φρέσκο) είναι στα 8,90 ευρώ, το φριγαδέλι στα 9-11 ευρώ, κοντοσούβλι κοτόπουλο και κοντοσούβλι χοιρινό από 9 έως 12 ευρώ ανάλογα, το γαρδουμπάκι στα 13 ευρώ, η συκωταριά στα 7,90 έως 10,90 ευρώ, τα αρνίσια γλυκάδια στα 11 ευρώ, από 7 ευρώ το κιλό τα έντερα γάλακτος και η πατσά.

Υπάρχει μία απόκλιση των τιμών σε σχέση με πέρυσι αλλ΄΄α οι έμποροι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την καταναλωτική κίνηση στη Βαρβάκειο καθώς παρατηρείται μία αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Η Βαρβάκειος έμεινε ανοιχτή μέχρι τις 4 μμ.

Αυξημένη η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη. Για αρνί και κατσίκι, το κιλό φτάνει τα 14 ευρώ, είναι 2 ευρώ ακριβότερο από τις προηγούμενες μέρες.

Η αγορά στη Θεσσαλονίκη έμεινε ανοιχτή μέχρι τις 4 μμ.

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και στην πασχαλινή αγορά στην Κομοτηνή για αγορές και δώρα της τελευταίας στιγμής.

Κυριακή του Πάσχα (16/04/2023) και Δευτέρα του Πάσχα (17/04/2023) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

#ΑΓΟΡΑ #ΠΑΣΧΑ #ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ #ΤΙΜΕΣ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΑΡΝΙ #ΚΑΤΣΙΚΙ #ΚΑΛΑΘΙ_ΤΟΥ_ΠΑΣΧΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγιναν, - Αυξημένη,eginan, - afximeni