Έφτασαν στο Ναύπλιο τα πρώτα φλαμίνγκο (βίντεο)

Τα φλαμίνγκο ΄έκαναν μία «στάση» στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, πριν συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι της εαρινής μετανάστευσης

Ένα μικρό κοπάδι με φλαμίνγκο (φοινικόπτεροι) σταμάτησε σήμερα Τρίτη (22/03) για να ξαποστάσει στη θαλάσσια περιοχή στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα.

Τα πανέμορφα πτηνά ουσιαστικά έκαναν μία "στάση" στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, πριν συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι της εαρινής μετανάστευσης.

{https://www.youtube.com/watch?v=oIlJazCg-ik}

Η συμπεριφορά των φοινικόπτερων

Τα

φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.

Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά συμβαίνει και στο ζεστό νερό, και παρατηρείται στα πουλιά που τυπικά δεν στέκονται στο νερό. Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι με το στήσιμο στο ένα πόδι μειώνεται η ενέργεια που πρέπει να καταναλωθεί για την παραγωγή μυικής προσπάθειας ώστε το πουλί να σταθεί και να ισορροπήσει στο ένα πόδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα