Έφη Κουτσοβασίλη: Πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Μεσίτης Ασφαλίσεων, Έφη Κουτσοβασίλη, υποψήφια με την «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» του Νίκου Λεβετσοβίτη, υπερθεματίζει την ανάγκη αλλαγής στην πορεία του Επιμελητηρίου τονίζοντας: «Πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε εάν θέλουμε το Επιμελητήριο σύμμαχό μας ως επαγγελματίες και όχι απαξιωμένο όπως είναι σήμερα».

-Συνεχώς,

το τελευταίο διάστημα, τόσο ο επικεφαλής της παράταξής σας, ο Νίκος Λεβετσοβίτης όσο και εσείς η ίδια, αναφέρεστε σε ένα Επιμελητήριο που κατά τη γνώμη σας σήμερα δεν λειτουργεί. Πως αιτιολογείται αυτή την άποψή σας;

Θεωρώ ότι την ίδια άποψη με εμάς έχουν και οι δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου, οι οποίοι του έχουν γυρίσει την πλάτη. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι ισχνή. Η συμμετοχή στις διαδικασίες δύσκολη. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό απλά δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που πρέπει να αλλάξει, ειδάλλως το Επιμελητήριο θα παραμείνει το κτίριο στην Πανεπιστήμιου, στο οποίο πληρώνουμε τη συνδρομή μας κάθε χρόνο και τίποτα περισσότερο.

-Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει;

Σε κάθε περίπτωση τη δύναμη την έχουμε τα μέλη του Ε.Ε.Α στα χέρια μας, όμως πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε εάν θέλουμε το Επιμελητήριο σύμμαχό μας ως επαγγελματίες και όχι απαξιωμένο όπως είναι σήμερα. Η δύναμη μας είναι η ψήφος μας. Αυτή την ψήφο η παράταξή μας μπορεί να την αξιοποιήσει και να πετύχει την αλλαγή, αφενός γιατί έχει τους ανθρώπους που το εγγυώνται και αφετέρου το πρόγραμμα που καταδεικνύει πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο εφόσον υπάρχει σχέδιο, οργάνωση και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να το υπηρετήσουν και να το υλοποιήσουν.

Εσείς, κα. Κουτσοβασίλη, στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου θα συμμετέχετε για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες του Ε.Ε.Α., τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Εδώ και δεκαετίες υπηρετώ το χώρο της ασφάλισης, αλλά και της επιχειρηματικότητας και πλέον είμαι πεπεισμένη, ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας, ότι είναι η στιγμή που οι άνθρωποι της εργασίας πρέπει να μπούμε μπροστά. Πρέπει να μπούμε μπροστά γιατί το απαιτεί η εποχή, μια εποχή τραγική για την ελεύθερη αγορά, αλλά ταυτόχρονα και μια εποχή που διαμορφώνει τους άξονες για την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει έτοιμους να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και νέες δυσκολίες. Προσωπικά πιστεύω πως έχω τις γνώσεις, τη διάθεση και το όραμα να δουλέψω προς την κατεύθυνση της αναγέννησης του Ε.Ε.Α μέσω της ανανέωσής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα