Έφεση κατέθεσαν οι εργοδότες για την σύμβαση στον επισιτισμό

Η πλευρά των εργοδοτών κατέθεσε έφεση στον ΟΜΕΔ κατά της απόφασης της τριμελούς επιτροπής του με την οποία επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας γαι τον κλάδο.

Τώρα η υπόθεση θα κριθεί από πενταμελή επιτροπή με συνέπεια να προκύψει καθυστέρηση γαι τουλάχιστον ένα μήνα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) καταγγέλει την πλευρά των εργοδοτών για τακτικισμούς και καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει η ομοσπονδία στην επικαιρότητα η κατάσταση στον

κλάδο είναι απελπιστική. Συγκεκριμένα σε σύνολο 232.750 ασφαλισμένων υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης δηλώνονται 170.822 (ποσοστο 73,4 % στο κλάδο εργάζονται με όρους ευέλικτης απασχόλησης). Αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Εργασίας η μέση απασχόληση να ειναι 11,45 μέρες, το μέσο ημερομήσθιο 20,46 ευρώ και ο μέσος μισθός 217,21 ευρώ το μήνα μόλις.

Υπενθυμίζεται από την σύμβαση εργασίας που είχε συμφωνηθεί οι εργοδότες θα αναγκάζονταν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών πολύ υψηλότερου του κατώτατου ενώ με την έφεση αυτή η διαδικασία θα καθυστερήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα