ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: Οι ξεχωριστές δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά - Πότε βγαίνουν τα οριστικά αποτελέσματα

ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019-2020: Λίγες ακόμη ημέρες έμειναν για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων.

Οι αιτήσεις λοιπόν κλείνουν στις 28 Ιουνίου ενώ το ζήτημα των δηλώσεων και των εκκαθαριστικών καθορίζονται από την προκήρυξη που έχει εκδοθεί. Οι έγγαμες μητέρες, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του συζύγου τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ Παιδικοί

σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020 θα γίνουν γνωστά στις 21 Ιουλίου.

Η προκήρυξη με τα εισοδηματικά κριτήρια έχει εκδοθεί εδώ και μέρες ωστόσο, μπέρδεμα δημιουργεί σε πολλούς η φορολογική δήλωση που είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα:
› τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
› τις 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά,
› τις 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και
› τις 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προκήρυξη ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα ΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεδομένου ότι οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση ή χωριστή δήλωση για τα εισοδήματά τους και δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα, οι έγγαμες μητέρες, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του συζύγου τους. Αντί «συζύγων» ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης.

Προσοχή: Θα πρέπει να δηλωθεί φετινό εκκαθαριστικό σημείωμα ενώ οποιουδήποτε άλλου έτους δεν θα είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και των δύο μερών/συζύγων, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, αλλά και το εισόδημα των εξυπηρετούμενων ατόμων,εφόσον υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα