Δύο δήμοι ενώνουν την Ευρώπη

Το γερμανικό Δήμο Μπίνζ επισκέφθηκε αποστολή από τη Χερσόνησο της Κρήτης, ανταποδίδοντας την επίσκεψη με πρόσκληση του Δημάρχου Μπινζ, Κάρστεν Σνάιντερ και στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δυο κοινότητες πολιτών.

Η εγκάρδια συνεργασία των δύο δήμων επισφραγίστηκε με τη δημιουργία ενός κοινού λογότυπου το οποίο θα αναρτάται σε όλες τις κοινές τους δράσεις με σύνθημα «Δυο Δήμοι ενώνουν την Ευρώπη». Η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου θα γίνει στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, την οποία

φέτος θα φιλοξενήσει ο Δήμος Χερσονήσου.

Με πολλά κοινά σημεία, οι δύο δήμοι αποτελούν υπόδειγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διευρύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων και της καθαριότητας, του τουρισμού, της ανάπτυξης της παράκτιας περιοχής και του πράσινου και της συντήρησης των δημοτικών υποδομών εν γένει, καθώς και στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της αποστολής από τη Χεσόνησο, Δήμαρχος Ιωάννης Μαστοράκης, ταξίδεψε μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Τσαντηράκη και τους συνεργάτες του δήμου Καλλιόπη Αγγελή, Ιωάννη Μηλάκη και Ευτυχία Ανδριανού. Την αποστολή συνόδευσε ο Δημήτριος Σωπίκης από το Γραφείο Δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κύριος Μαστοράκης παρουσίασε τον Δήμο Χερσονήσου στους ομολόγους του και επεσήμανε ότι σκοπός της συνεργασίας αποτελεί «η ευημερία και συναδέλφωση των δημοτών των δυο δήμων σε μια ανθρώπινη Ευρώπη των λαών».
Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων από το ίδρυμα Ελληνογερμανικής Νεολαίας για την ενίσχυση ακαδημαϊκών συνεργασιών, η διαδημοτική συνεργασία «4 γωνίες της νότιας Βαλτικής θαλάσσης» μεταξύ Σουηδίας-Δανίας-Γερμανίας-Πολωνίας και νέες συνεργασίες με επίκεντρο τη νεολαία ήταν μερικά θέματα που συζητήθηκαν στο Μπινζ. Επίσης, η διοργάνωση κοινών δράσεων για τη στήριξη της 3ης ηλικίας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο δημοτικής διοίκησης και η ίδρυση ομάδας εργασίας για την διευκόλυνση των συνεργιών απασχόλησαν τους δύο δήμους.

Κατά την παραμονή τους στη Γερμανία οι Έλληνες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εθνικό πάρκο «Γιασμούντ» μέρος του οποίου τελεί υπό την προστασία της UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς καθώς και το γυμνάσιο/λύκειο «Ερνστ-Μόριτς-Αρντ» του Μπέργκεν, το οποίο έχει τον τίτλο «Ευρωπαϊκό σχολείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα