Δυνατότητες για σύσφιξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων βλέπει ο Πάιατ

Για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων μετά το τέλος της πανδημίας μίλησε ο Τζέφρι Πάιατ.

Στις δυνατότητες που διανοίγονται για περαιτέρω σύσφιξη της ελληνο-αμερικανικής συνεργασίας μετά την πανδημία αναφέρθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο συνέδριο «Thessaloniki Future Thinking Dialogues», που διοργάνωσε το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Η οικονομία των ΗΠΑ θα είναι ο κύριος μοχλός της διεθνούς ανάπτυξης το 2021», τόνισε ο κ. Πάιατ αναφερόμενος στην πολιτική που έχει χαράξει η κυβέρνηση Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως «αντίστοιχα, η Ελλάδα χάρη στην έξυπνη, βασισμένη στην επιστήμη πολιτική που ακολούθησε στην πανδημία, είναι έτοιμη ν' αναδυθεί ισχυρότερη από τους περισσότερους από το παγκόσμιο σοκ της Covid-19». Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, υπάρχει μια προφανής ευκαιρία να έρθουν ακόμη εγγύτερα οι οικονομίες των δύο χωρών.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ενδελεχώς στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και τις προοπτικές που ανοίγει ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας- ΗΠΑ σε μια σειρά από τομείς, όπου «πρέπει να συνεχίσουμε ν' αναζητούμε ανάπτυξη», όπως υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα