Δραματική πρόβλεψη: Οι νεκροί από κορονοϊό θα ξεπεράσουν στο τέλος του έτους τους 20.000

Στα ύψη, για μία ακόμη μέρα, τόσο τα κρούσματα του κορνοϊού στη χώρα μας, όσο και οι«σκληροί δείκτες» της πανδημίας, με τους θανάτους να πλησιάζουν τριψήφιο νούμερο. Δραματική πρόβλεψη Σαρηγιάννη για πάνω από 20.000 νεκρούς μέχρι το τέλος του 2021.

«Είμαστε σε αναπτυξιακή πορεία της πανδημίας και αρχίζουμε να πλησιάζουμε την κορύφωση που περιμένουμε να δούμε στις αρχές του Δεκέμβριου στα κρούσματα. Άρα, θα έχουμε πιο αργά την κορύφωση στους θανάτους και στις διασωληνώσεις», είπε, μιλώντας στο MEGA ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Η πρόβλεψη που κάνει για τους συνολικούς θανάτους από κορονοϊό μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δραματική: «20.700 νεκροί μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού στα μέσα του Δεκέμβρη θα έχουμε εβδομαδιαίο μέσο όρο θανάτων περίπου 108 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μέρες οι άνθρωποι που «καταλήγουν» από Covid θα είναι πάνω από 100», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με το αν τελικά μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown, σημείωσε ότι «μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown αλλά μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα όπως αύξηση της τηλεργασίας και μέτρα στα ΜΜΜ».

Keywords
Τυχαία Θέματα