Δραματικές στιγμές για το συνεργείο της ΕΡΤ στο Ιρπίν, Ουκρανοί τους φυγάδευσαν σε καταφύγιο (βίντεο)

Ουκρανοί στρατιώτες φυγάδευσαν το συνεργείο της ΕΡΤ σε υπόγειο καταφύγιο για να γλιτώσει από το «σφυροκόπημα» των Ρωσών.

Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης οι ρουκέτες αρχίζουν να πέφτουν σε σπίτια στο Ιρπίν κοντά στο Κίεβο. Όλοι τρέχουν στο καταφύγιο. Το συνεργείο της ΕΡΤ αποτελούμενο από τον εικονολήπτη Άγγελο Μισιρλή και τον Χάρη Καλαμπόκη συνεχίζει να βιντεοσκοπεί αλλά ταυτόχρονα να μαζεύει και τον εξοπλισμό του για να κρυφτεί.

Το σφυροκόπημα των Ρώσων στην περιοχή συνεχίζεται και το συνεργεία είναι εκτεθειμένο. Τότε ένας Ουκρανός στρατιώτης βγαίνει από το καταφύγιο για να βοηθήσει το ελληνικό συνεργείο. «Ελάτε, ελάτε» ακούγεται να τους λέει. Λίγα λεπτά αργότερα οι εικονολήπτες μπαίνουν στο καταφύγιο.

«Θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στον δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί» αναφέρει η Ευτυχία Πενταράκη στο ρεπορτάζ της.

Keywords
Τυχαία Θέματα