Δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας φέρνει στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 το δορυφορικό ίντερνετ θα είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα καθώς αναμένεται να είναι έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το δορυφορικό internet την οποία ετοιμάζει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ώστε η εταιρεία Starlink του ;Έλον Μασκ να φέρει νέες ταχύτητες και

καινούρια δεδομένα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Με τα νέα δεδομένα οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και με απλό τρόπο θα μπορούν να τοποθετήσουν και το «πιάτο» σε ένα σημείο εξωτερικού χώρου. 

Επομένως ένας χρήστης, θα μπορεί να έχει πολύ γρήγορο ίντερνετ ακόμα και σε απομακρυσμένα σημεία, όπως τα ακριτικά νησιά ή μέρη με υψόμετρο.

Σκοπός της εταιρείας του Έλον Μασκ είναι να φτάσει τη μέση ταχύτητα ανά χρήστη στα 100Mbps!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία θα εγκατασταθεί πέριξ της Θήβας και ενδεχομένως έως το τέλος του 2021 να αρχίσει να παράσχει υπηρεσίες καθώς θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος πάροχος και θα χρησιμοποιεί οπτικές ίνες κάποιου εκ των υπαρχόντων παρόχων.

Όπως και σε κάθε άλλη αγορά του πλανήτη, στόχος της Starlink είναι να προσφέρει και στην Ελλάδα γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο ασχέτως πού βρίσκεται ο χρήστης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η σύνδεση θα είναι ίδια ανεξάρτητα από την τοποθεσία χωρίς να επηρεάζεται από τον χαλκό και η εταιρεία θα μπορεί να προσεγγίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοινά, προσπερνώντας τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρχουν σε χώρες με υποδομές σαν αυτές της Ελλάδας.

Οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και με έναν απλό τεχνικό θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν και το «πιάτο» σε ένα σημείο εξωτερικού χώρου.

Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο είναι ικανές να προκαλέσουν πρόβλημα στην επικοινωνία των δύο πλευρών («πιάτο»-δορυφόρος).

Στην παρούσα φάση, η Starlink υπόσχεται 20ms-40ms, αριθμός που κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα ακόμη και για πιο απαιτητικές κατηγορίες χρηστών (όπως τους gamers).

Πάντως οφείλει κανείς να δει ότι οι επιδόσεις της Starlink σε αυτό το επίπεδο είναι καλύτερες από αντίστοιχες προσπάθειες του παρελθόντος, κυρίως γιατί οι δορυφόροι της είναι έως και 60 φορές πιο κοντά στη Γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα