Δωρεά ΙΣΝ: Πολύ σύντομα η παράδοση 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ - Ποια νοσοκομεία θα «ανασάνουν»

Σε άμεση εξέλιξη τα έργα για την προσθήκη 174 Νέων Κλινών ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΑΦ σε 15 Νοσοκομεία της χώρας μας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ.) Οι κλίνες θα παραδίδονται προοδευτικά στα νοσοκομεία της χώρας μας, από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2021. 

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, ανεβάζοντας γεωμετρικά τον συνολικό απολογισμό των ανθρώπινων απωλειών στη χώρα μας. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει φέρει αντιμέτωπα τα δημόσια συστήματα υγείας

με πρωτοφανείς πιέσεις, εξαντλώντας τις υπάρχουσες υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό με τη σφοδρότητα του. Στη χώρα μας τα νέα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οδηγώντας, όπως είναι δυστυχώς αναμενόμενο, όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, με μια πανδημία που ξεπερνά τις δυνατότητες της Πολιτείας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Τον Απρίλιο του 2020, ανταποκρινόμενο στις σοβαρές προκλήσεις που έθεσε σε ολόκληρο τον πλανήτη η πανδημία, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης, ύψους $100 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Μέχρι στιγμής, το ΙΣΝ έχει διαθέσει δωρεές συνολικού ύψους €73.7 εκατομμυρίων. Στην Ελλάδα, έχουν διατεθεί παραπάνω από €32 εκατομμύρια στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας.

Αυτές οι δωρεές στοχεύουν στην ενίσχυση των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης της χώρας, και στην καταπολέμηση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

H αναλυτική κατανομή της δωρεάς των Κλινών ΜΕΘ - ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία και η εκτίμηση για το χρόνο παράδοσής τους (pics)
Keywords
Τυχαία Θέματα