Εκτέλεση Καραϊβάζ: Τον γάζωσαν με 10 σφαίρες, οι δυο στο κεφάλι, τι έδειξε η νεκροψία και που εστιάζουν τις έρευνες οι Αρχές

Σύμφωνα με την νεκροψία δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Έρευνες για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πραγματοποιούν επισταμένα οι αστυνομικές αρχές μετά τη διαπίστωση ότι δυο στυγνοί δολοφόνοι εκτέλεσαν στην ουσία «συμβόλαιο θανάτου» για λογαριασμό τρίτων.

Σοκάρει η δολοφονία Καραϊβάζ: Τον γάζωσαν με 10 σφαίρες, οι δυο στο κεφάλι - Τι έδειξε η νεκροτομή

 Συνολικά δέκα σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή έξω από το σπίτι στον Άλιμο.

Σύμφωνα

με την ΕΡΤ, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι δύο εξ αυτών ήταν στο κεφάλι του δημοσιογράφου. Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νεκροτομής ο δημοσιογράφος φέρει δύο τραύματα κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στη παλάμη που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να να προστατευτεί.

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το όπλο με το οποίο τον σκότωσαν -Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον εκτελέσουν ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια.

Οι αρχές εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της μαφιόζικης επίθεσης, έχοντας αποκλείσει εξ αρχής το χτύπημα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Στο «μικροσκόπιο των Αρχών βίντεο και κινητά»

«Πρόκειται για οργανωμένη εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους», εκτιμούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί ελέγχους το υλικό προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα δείχνουν τόσο την είσοδο των δραστών στο σημείο, όσο και πως διέφυγαν απ’ αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, έχουν εντοπιστεί ορισμένα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ στην οικία και στη δουλειά του.

Όλα τα νεότερα μετέφερε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν είναι τυχαίο ότι κατά την έξοδο του δήλωσε πως «πολύ γρήγορα η Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη  Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά τον τόπο του εγκλήματος, από το πρωί του Σαββάτου οι γείτονες και φίλοι του άτυχου δημοσιογράφου προσέρχονται και αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του, ενώ η αστυνομία συνεχίζει στην περιοχή να αναζητά κάθε πρόσθετο στοιχείο που θα μπορούσε να τους δείξει την οδό διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, καθώς και τους συνεργούς τους, καθώς θεωρείται ότι άλλοι ήταν εκείνοι που το ακολούθησαν από το τηλεοπτικό στούντιο στον Άλιμο και άλλοι αυτοί που τον περίμεναν να τον σκοτώσουν.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ αναζητεί τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ και τον αριθμό κυκλοφορίας της που κατά πάσα πιθανότητα είναι πλαστός ή το όχημα έχει κλαπεί.

Αντιδήμαρχος Αλίμου: Πολύ χαρούμενος άνθρωπος, είμαστε όλοι συντετριμμένοι

Ο αντιδήμαρχος Αλίμου, κ. Γιάννης Αντωνάκης, ανέφερε για τον Γιώργο Καραϊβάζ:

«Ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος, οικογενειάρχης, με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Οι υπάλληλοι που δούλευαν εδώ και φρόντιζαν το παρκάκι, σαστίσαν διότι μέσα σε 15 δευτερόλεπτα είχαν γίνει όλα. Δεν είδαν πολλά πράγματα, είδαν ένα μηχανάκι.

Έβγαλαν πιστόλι και χωρίς να ακουστεί τίποτα του έριξαν και τον σκότωσαν. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι».

Μητσοτάκης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ζήτησα από τον Χρυσοχοΐδη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου, με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι η δολοφονία Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απ' τον οποίο ζήτησε τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ πήρε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη:

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1380817605259374595?s=20}

Η συγκινητική ανάρτηση Κουτσελίνη για Καραιβάζ: «Γιώργο μου θα σε αναζητώ, δώσε μου το χέρι σου και πάλι»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση αποχαιρέτησε η Ζήνα Κουτσελίνη τον επί σειρά ετών συνεργάτη της, Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κάτω από το σπίτι του, λίγη ώρα αφού αποχώρησε από την εκπομπή του Star που παρουσιάζει η ίδια.

«Γιώργο μου το σ´αγαπώ είναι λίγο! Θα προσεύχομαι... θα σε αναζητώ... να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις. Δώσε μου το χέρι σου πάλι!», αναφέρει μεταξύ άλλων η συγκλονιστική ανάρτηση της παρουσιάστριας.

Η ανάρτηση της Ζήνας Κουτσελίνη:

Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως δεν αναπνέεις. Πως κοιτάς να πιαστείς και δεν υπάρχει τίποτα. Κι όμως εκείνος είναι εκεί για να σε πιάσει. Ναι, ο Γιώργος μας θα μας κρατήσει το χέρι και τη Δευτέρα και κάθε μέρα να συνεχίσουμε τις αλήθειες που τέσσερα χρόνια ήμασταν συνοδοιπόροι. Ο στυλοβάτης μας. Ήταν το καθημερινό μας πειραχτήρι με το βαρύ του πάτημα στο καμαρίνι, η αγκαλιά του αδερφού που αναζητούσα.

Αμέτρητες ώρες σιωπής, αγκαλιές, διαφωνίες, και κουβέντες οικογενειακές. Ήξερε να μας ηρεμεί, να μας οδηγεί, να αγαπά με ανιδιοτέλεια. Δεν θέλω να πιστέψω πως απέναντι μου δεν θα είναι το σκεπτικό του βλέμμα, με το χέρι στο πρόσωπο, και το χέρι βοηθείας σε μένα όταν με έβλεπε να λυγίζω...

Και δεν ήταν λίγες οι φορές! Έχω την πεποίθηση και τη σιγουριά πως αυτό το χέρι και από Δευτέρα θα είναι εκεί στην άδεια του καρέκλα για να το αγγίζω όποτε το χρειάζομαι. Όποτε το χρειαζόμαστε. Ο Γιώργος είχε πάντα τον τρόπο να νικά το χρόνο, το ψέμα, τη δυσκολία. Πίστευε στη δύναμη της πένας, της αλήθειας, της έρευνας μέχρι τέλους!

Είναι κάποιες σχέσεις, κάποια μάτια, κάποια χέρια που μπαίνουν στη ζωή μας και έχουν μεγάλη δύναμη. Δύσκολες μέρες για όλους και προπάντων για τη γυναίκα του, το παιδί του, τη μητέρα του, την αδερφή του και τους οικείους του. Δύσκολο και για όλους μας που από χθες μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο, όπως θα ήθελε.

Γιώργο μου το σ´αγαπώ είναι λίγο! Θα προσεύχομαι... θα σε αναζητώ... να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις. Δώσε μου το χέρι σου πάλι!

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ, τι εξετάζουν οι Αρχές

«Καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς η πρώτη εργαστηριακή (βαλιστική) εξέταση δείχνει πως δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό». Οι αστυνομικοί περίμεναν ότι οι εκτελεστές δεν θα χρησιμοποιούσαν όπλο που είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους»

Ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 για το τραγικό συμβάν.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κάποιο χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου και περιγράφει:

«Ήμασταν γυρισμένοι πλάτη, αλλά όταν ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε ο υπάλληλος.

Επιπλέον, τόνισε πως όλο αυτό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο, όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», σημείωσε και παρατήρησε πως «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, όμως ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Σε ερώτηση για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε ότι «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αναφορικά με το όχημα των δυο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα».

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο» τόνισε ο υπάλληλος του Δήμου και ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, καθώς κανείς από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε. «Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», κατέληξε ο μάρτυρας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες στον δημοσιογραφικό χώρο.

Τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας τα πέρασε στον ANT1, από όπου και ξεκίνησε την δεκαετία του 1990.

Το 2017 αποχώρησε από τον σταθμό και μετακόμισε στο Star, όπου εμφανιζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Επί σειρά ετών ήταν συνεργαζόταν με την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια δημιουργώντας την ιστοσελίδα bloko.gr.

Εν ψυχρώ δολοφονία έξω από το σπίτι του

Οι δράστες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, φαίνεται πως γνώριζαν ακριβώς το πρόγραμμα του, και πιθανότατα τον παρακολουθούσαν. Έτσι μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν 17 φορές.

Ο δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του, αφού είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του στο Star.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ βρέθηκε νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.

Οι δράστες φαίνεται να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα.

Οι δράστες χαρακτηρίζονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ως επαγγελματίες δολοφόνοι, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.

Το αμάξι του δημοσιογράφου

Η αστυνομία παρέλαβε το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, το οποίο όπως φαίνεται και στις εικόνες και στο βίντεο, έχει χτυπηθεί από σφαίρα.

Keywords
ερευνες, ΕΡΤ, νεότερα, μνήμη, ελασ, συλλυπητήρια, twitter, star, ΑΝΤ1, ant1, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αποτελεσματα, μπουφαν, μνήμη, βιντεο, αδεια, αστυνομια, αυτοκινητο, γυναικα, δουλεια, εικονες, εργασια, ζηνα, μητερα, προγραμμα, σφαιρα, τηλεφωνο, ψεμα, ωρα, ant1, star, αγκαλια, ανθρωπος, βλεμμα, γειτονια, γινει, δευτερα, δυναμη, δικη, δειχνει, δολοφονοι, ειπε, υπαρχει, ελασ, ελληνικη αστυνομια, ενεργεια, εξατμιση, εξι, ερευνα, ετων, εφημεριδα, ζηνας, ζωη, ιδια, υπολογιστες, εικονα, ηχο, κινητο, μαξιμου, ματια, μητσοτακης, νεότερα, παντα, οικια, οικογενεια, ουσια, οχημα, παιδι, πρωι, σεναριο, σειρα, συλλυπητήρια, σωμα, σπιτι, τμημα, χερι, χαμογελο, χειλη, ωρες, αγκαλιες, απο δευτερα, δωσε, φιλοι, λουλουδι, μεινει, πληροφοριες, θελω να, υλικο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα