Δημοτικές εκλογές 2019: Στα «αζήτητα» οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η πορεία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές, δεν προμηνύεται καλή με βάση τις δημοσκοπήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, μία «ανάσα» πριν τις δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν καταφέρνουν

να παίξουν ηγετικό ρόλο σε περιφέρειες και δήμους.

Στην Περιφέρεια Αττικής, θα δοθεί σκληρή μάχη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την επανεκλογή της η Ρένα Δούρου, έχοντας σαν βασικό της αντίπαλο τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, ο «άσσος» του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει τα επιθυμητά ποσοστά.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Innovation Metrisis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Γιώργος Πατούλης προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 38,6 %, ενώ η νυν Περιφερειάρχης Αττικής, αποσπά μόλις 20,7% των ψηφοφόρων.

Στην συνέχεια ακολουθούν ο Γιώργος Σγουρός µε 11,5%, ο κ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) µε 5,5%, ο κ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής µε 4,3% και ο κ. Τζήµερος µε 2,5%. «Άλλον υποψήφιο» δηλώνει ότι θα επιλέξει το 1,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 15,5%.

Για τον δήμο της Αθήνας με διαφορά 25,3% προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Opinion Poll.

Η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε, δίνει στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 33,8%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος καταλαμβάνει 8,5%

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νίκος Τεντόμας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου να λαμβάνει το 6,2% των πολιτών. Στην 5η θέση βρίσκεται ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ποσοστό 6%, ενώ το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν για δήμαρχο.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, όπου η πολυδιαφημισμένη Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται δεύτερη με ποσοστό 12,5 %. Στο δήμο της Θεσσαλονίκης πρώτος έρχεται και εδώ, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με τον Νίκο Ταχιάο να αποσπά ποσοστό 18,1 % σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Egnatia Point of View για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα