Δημοσκόπηση MRB: Χωρίς αντιπολίτευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει το 74%

Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπικές τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο. Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,1% η Νέα Αριστερά.

Ειδικότερα, το β’ μέρος των τάσεων της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έδειξε πως υπάρχει «μονοκρατορία» της ΝΔ,

με το συντριπτικό ποσοστό του 74% των πολιτών να θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αντίθεση με το 20,8% που απάντησε θετικά.

Μάλιστα, από το ποσοστό που θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, το 70,7% ανησυχεί για αυτό, ενώ το 28,7% δηλώνει πως δεν ανησυχεί.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Παράλληλα, υψηλή συσπείρωση παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στο 89,4%, η οποία έχει διαρροές προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,7%, άλλο κόμμα 2,1%, Ελληνική Λύση 1,6%, ΠΑΣΟΚ 1,2% και ΣΥΡΙΖΑ 1%.

Αντίθετα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 67,4%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει προς το ΠΑΣΟΚ το 12,4%, προς το ΚΚΕ το 7,3%, προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,4%, προς άλλο κόμμα 2%, προς την Πλεύση Ελευθερίας 1,9% και προς την Νέα Αριστερά μόλις 1,7%.

Τι λένε οι πολίτες για φορολογικό νομοσχέδιο και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επιπλέον, σε άλλα θέματα της έρευνας, το 56,8% τάσσεται κατά του φορολογικού νομοσχεδίου ενώ το 31,2% υπέρ.

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται το 52,7% των ερωτηθέντων, την ώρα που το 44,1% διαφωνεί.

#ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ #MRB #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση MRB, Μητσοτάκη,dimoskopisi MRB, mitsotaki