Δημοσκόπηση Alco: Σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι με έναν ανασχηματισμό
Οι μισοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κρίνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να προσφέρει μία αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης.
Ανικανοποίητοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco.
Το 53% των ερωτηθέντων του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της Alco.
Αντίστοιχα και στον δείκτη ικανοποίησης, καθόλου ή λίγο δηλώνει το 53%, 27% λίγο και 19% δηλώνουν πολύ ή αρκετά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα αντίστοιχα ποσοστά του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου το καθόλου δήλωσαν το 48% και 47% αντίστοιχα, λίγο το 31% και 29%, αντίστοιχα και τέλος πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση δηλώνουν το 20% και 23% αντίστοιχα για τους προηγούμενους μήνες.
Σε ό,τι αφορά στους δύο πλέον πιο πετυχημένους υπουργούς την κορυφή με ποσοστό 52% κατακτά ο κανένας, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο Νίκος Δένδιας, με 29%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην τρίτη θέση με 11%, με 99% άλλος, με 7% ο Άδωνις Γεωργιάδης, με 6% ο Κωστής Χατζιδάκης, με 5% ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με 3% ο Βασίλης Κικίλιας και με 2% η Νϊκη Κεραμέως.
Η εικόνα αλλάζει στην κορυφή για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας με τον Νίκο Δένδια να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 56%, τον Άδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί με 25%, τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 23%, τον Κωστή Χατζηδάκη με 18% ενώ στις επόμενες δύο θέσεις ισοψηφούν οι Χρυσοχοΐδης και Κικίλιας με 10% αντίστοιχα. Ξανά στην τελευταία θέση η Νίκη Κεραμέως με 7%. Επίσης, με ποσοστό 18% οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν άλλον, με 5% κανέναν και τέλος ένα ποσοστό της τάξης του 1% δεν απαντά.
Περισσότεροι από τους μισούς, ποσοστό 56% θεωρεί ότι ένας ανασχηματισμός δεν θα βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, με το 31% να έχει αντίθετη άποψη και το 13% να δηλώνει δεν ξέρω /δεν απαντώ.
Επιπλέον οι μισοί από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, ποσοστό της τάξης του 50% κρίνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να προσφέρει μία αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης. Πρώτο κόμμα ως εναλλακτική κρίνεται το ΠΑΣΟΚ με 14%, αναποφάσιστοι με 10%, ΣΥΡΙΖΑ με 6%, από 5% λαμβάνουν Ελληνική Λύση και άλλο κόμμα, και από 4% συγκεντρώνουν αντίστοιχα ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ μόλις με 2% ακολουθεί η Φωνή Λογικής.
Στο ερώτημα για το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό ο κανένας κατέχει ποσοστό της τάξης του 33%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, με 5% αντίστοιχα ακολουθούν Σωκράτης Φάμελλος και Κυριάκος Βελόπουλος, με 4% ο Δημήτρης Κουτσούμας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 3% ο Αφροδίτη Λατινοπούλου, με 2% ο Στέφανος Κασσελάκης και μόλις με 1%, Αλέξης Χαρίτσης, Βασίλης Νατσιός και Γιάνης Βαρουφάκης, αντίστοιχα.
Η δημοσκόπηση της Alco ρώτησε και για την διακυβέρνηση Τραμπ η οποία κατά 55% κρίνεται αρνητική, κατά 25% θετική και ένα ποσοστό της τάξης του 20% αναποφάσιστοι.
#ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ #ALCO #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: Μάρτυρας περιπλέκει την υπόθεση - Τι υποστηρίζει
- Αυτός είναι ο οδηγός ταξί που έκλεβε τραπεζικές κάρτες από πελάτες – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
- Ισχυρός σεισμός στη Μεθώνη
- ΕΡΤ: Τοποθέτηση νέων γενικών διευθυντών - Ποιοι είναι;
- Νέες αποκαλύψεις τον αστυνομικό της Βουλής: Κατέγραφε την πεθερά του στο μπάνιο
- Οι ανθισμένες κερασιές της Πιερίας, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο
- Ο Βασίλης Σκουντής για την απόφασή του να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη – «Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που δεν πλήττεις ποτέ»
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγάλωσε τη διαφορά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ-Διπλασιάστηκαν τα ποσοστά της Κωνσταντοπούλου
- ΗΠΑ-Ρουμανία: Ο Μασκ αποκαλεί «τύραννο» τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ταξιτζή-ληστή των ηλικιωμένων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Σαντορίνη: Κίνδυνος κατολισθήσεων ακόμη και από μια έντονη βροχόπτωση
- Αμπατιέλος: Εμείς στο ΚΚΕ δεν βλέπουμε στα Τέμπη ανάγκη πολιτικού παιχνιδιού (Βίντεο)
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αλλαγή στο παραπέντε στις προθεσμίες υποβολής φακέλων για ξένα παραρτήματα
- Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Συλλογή φωτογραφιών του στην γκαλερί Gagosian στο Μπέβερλι Χιλς
- Λαγουβάρδος στο Dnews για κακοκαιρία Coral: Τι ισχύει για τα σενάρια για «άσπρη μέρα» - Προσοχή στον παγετό
- Special Olympics: Στις 25 Φεβρουαρίου η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Χειμερινούς Αγώνες
- Σάκης Αρναούτογλου: Αποστολή ευρωβουλευτών σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για την ελληνική αλιεία
- ΕΟΔΥ για γρίπη: Σημαντική αύξηση της θετικότητας - 3 νεκροί και 7 στη ΜΕΘ
- Τζόκερ 20/2/2025: Μοιράζει τουλάχιστον 2,6 εκατ., κληρώνει στις 22:00
- Eurolife FFH: Δίπλα στο «Μαζί για το Παιδί» και το “SolidarityNow” για το φιλανθρωπικό δείπνο με καλεσμένο τον Δρ. David Sinclair

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Δημοσκόπηση Alco: Σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι με έναν ανασχηματισμό
- Η συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας του Πίτερ Σμάιχελ, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί (video)
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αλλαγή στο παραπέντε στις προθεσμίες υποβολής φακέλων για ξένα παραρτήματα
- Τζόκερ 20/2/2025: Μοιράζει τουλάχιστον 2,6 εκατ., κληρώνει στις 22:00
- Τραμπ και Πούτιν, μαζί στο τραπέζι: «Ο χειρότερος εφιάλτης της Ευρώπης» - Το εξώφυλλο του Economist
- Σαντορίνη: Κίνδυνος κατολισθήσεων ακόμη και από μια έντονη βροχόπτωση
- Eurolife FFH: Δίπλα στο «Μαζί για το Παιδί» και το “SolidarityNow” για το φιλανθρωπικό δείπνο με καλεσμένο τον Δρ. David Sinclair
- Λαγουβάρδος στο Dnews για κακοκαιρία Coral: Τι ισχύει για τα σενάρια για «άσπρη μέρα» - Προσοχή στον παγετό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δύο τρισ. δολάρια σε 10 ανθρώπους – Η αμερικανική πλουτοκρατία κάνει θραύση
- Πάτρα: Ντύθηκε Στρουμφίτα και τρέλανε τον κόσμο - Η νέα έμπνευση της Τσικνοπέμπτης του «ακραίου» καρναβαλιστή Θάνου Τσέρη - ΒΙΝΤΕΟ
- Δημοσκόπηση: Τα Τέμπη «πληγώνουν» κυβέρνηση και θεσμούς
- Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα
- Ξεκινά 24-2 η έκθεση «Ιριδισμοί. Η Ιστορία του γυαλιού στην αρχαία Πάτρα»
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
- Πάτρα: Σύσκεψη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου με τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ
- Μενίδι: Βίντεο από την ενέδρα και την άγρια συμπλοκή - Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό
- Megasports: Ώρα Εθνικής