Δημοσίευμα βόμβα: Η ΕΕ δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με Astrazeneca και Johnson & Johnson

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών (της ΕΕ), αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιογενούς φορέα, τα οποία ισχύουν για το τρέχον έτος, δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ρεπορτάζ-βόμβα της εφημερίδας La Stampa, η οποία επικαλείται πηγή του ιταλικού υπουργείο Υγείας, ναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προτίθεται να ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 το επόμενο έτος με Astrazeneca και Johnson

& Johnson.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών (της ΕΕ), αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιογενούς φορέα, τα οποία ισχύουν για το τρέχον έτος, δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημειωτέον ότι στην ίδια τεχνολογία RNA βασίζεται και η παρασκευή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως είναι για παράδειγμα αυτά των Pfizer/Biontech και της Moderna.

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson

Εν τω μεταξύ σε θρίλερ εξελίσσονται οι παραδόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson μετά από ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη καθώς εξετάζει με τις ευρωπαϊκές αρχές περιπτώσεις εξαιρετικά σπάνιων θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ συνέστησαν το πρωί να «παγώσει» προσωρινά η χρήση του εμβολίου της J&J κατά της COVID-19, καθώς έξι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσίασαν σπάνιες θρομβώσεις μετά τη λήψη του εμβολίου.

Μια γυναίκα πέθανε από θρομβοεμβολή ενώ μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Η αναστολή χρήσης του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19, λόγω της εμφάνισης σοβαρών περιπτώσεων θρομβοεμβολών, «δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις» στην εκστρατεία ανοσοποίησης των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Η ανακοίνωση αυτή δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού», ανέφερε ο συντονιστής της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Τζεφ Ζάιεντς. Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο σκεύασμα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

Η FDA, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε χθες, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Τύπου ότι μια γυναίκα πέθανε από θρομβοεμβολή ενώ μια δεύτερη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού τους χορηγήθηκε το εμβόλιο της J&J.

Συνολικά, όπως είπε ο Πίτερ Μαρκς, ανώτατο στέλεχος της υπηρεσίας αυτής, έξι άνθρωποι, ηλικίας από 18 έως 48 ετών, εμφάνισαν συμπτώματα εγκεφαλικής θρόμβωσης, σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, σε διάστημα από 6 έως 13 ημέρες αφού έκαναν το εμβόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα